Anunţ important despre starea de sănătate a mezzosopranei din Iaşi. Ce spun medicii despre Maria Macsim Nicoară

Medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași spun că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde. Artista a reușit să își miște ușor și partea stângă a corpului, însă va mai trece multă vreme până când ea va putea povesti ce s-a întâmplat în data 9 mai, când a avut loc accidentul.
Romania TV
30 iun. 2020, 13:32
Anunţ important despre starea de sănătate a mezzosopranei din Iaşi. Ce spun medicii despre Maria Macsim Nicoară

Potrivit bzi.ro, artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde și să își miște ușor partea stângă a corpului. Pericolul vital a trecut, însă recuperarea necesită un proces lung și complex.

Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare. Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, a declarat pentru dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

Citeşte şi Imaginile de la locul tragediei. Aceasta este scara pe care a căzut mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, de la Opera Iaşi

Referitor la informațiile conform cărora mezzosoprana Maria Macsim Nicioară nu va mai putea vorbi niciodată, sursele medicale au declarat pentru Click! că în acest moment nu se poate spune cu certitudine dacă se va întâmpla sau nu acest lucru: ”Tratamentul este de lungă durată. Nu numai recuperarea neuro-motorie trebuie luată în considerare ci și cea cognitivă. Traumatismul este însă extrem de sever și este încă prematur să se facă un prognostic în acest sens. În plus, cu toate că artista este în permanență monitorizată, este oricând posibil să facă complicații, infecții, escare, din cauza statului în pat. Medicii ne dau însă asigurări că beneficiază de cea mai bună îngrijire”. 

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, opt ore în agonie

Un echipaj de terapie intensivă mobilă a ajuns în vila din Aroneanu în jurul orei 7:30. Au mai trecut câteva minute bune până când Maria Macsim Nicoară a fost intubată și ventilată pentru a putea fi transportată la spital.

Aproximativ în jurul orei 8:00, aceasta ajunge la spital. Acolo i se stabilește un disgnostic și este supusă mai multor controale. Atunci i se recoltează probe biolgice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Astfel, alcoolemia din sângele femeii a fost stabilită după aproximativ nouă ore de când mezzosoprana s-a oprit din consumul de alcool. Astfel, în momentul în care a căzut, alcoolemia era mult mai mare, probabil în jurul valorii de 1 miligram de alcool pur în sânge, asta din spusele specialiștilor.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) sub coordonarea procurorului de caz au mers ieri în casa celor doi soți din Aroneanu, însoțiți de polițiștii criminaliști. Acolo, oamenii legii au făcut mai multe fotografii și au ridicat probe.

Citeşte şi Veste de ULTIMĂ ORĂ primită cu lacrimi în ochi de rudele sopranei Maria Nicoară. Ce le-au transmis MEDICII

Ei încearcă să afle dacă mezzosoprana a suferit un accident sau dacă a fost împinsă pe scări de soțul ei.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Lucrările pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse încep pe 10 iulie 2024
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!