În vederea reprogramării călătoriilor, compania recomandă pasagerilor să se adreseze agențiilor de turism de la care au cumpărat bilete și care au primit instrucțiuni de la TAROM, oricărei agenții TAROM sau la call center TAROM — 9361 (valabil pentru apeluri din București), 021/204.64.64, 021/303.44.00 (pentru pasagerii din România).
De asemenea, operatorul aerian a instalat un punct de lucru temporar în Terminalul 2 din aeroportul Schipol Amsterdam, în fața liniei 12-13 de check-in.
„Totodată, punem la dispoziția pasagerilor din străinătate numerele de telefon ale reprezentanților TAROM de la Bruxelles (0032479309981) și Amsterdam (0032473841576), pentru situații de urgență. Compania TAROM se află în legătură permanentă cu celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe al României și cu reprezentanții ambasadelor României la Haga și în Belgia. Recomandăm pasagerilor noștri să consulte în permanență informațiile de pe site-ul MAE cu privire la alertele de călătorie de pe întreg teritoriul belgian (http://www.mae.ro/node/36387)”, spun reprezentanții companiei, potrivit Agerpres.
În plus, Ministerul român al Afacerilor Externe a pus la dispoziția cetățenilor români o linie telefonica de urgență, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771.
Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem a fost închis după atentatele teroriste care au avut loc marți dimineață în Belgia. Atentatele de pe aeroport și din stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și 270 de răniți, conform celui mai recent bilanț anunțat de autorități.
ATENTATE BELGIA. 31 de morţi şi 270 de răniţi, acesta este ultimul bilanţ provizoriu al dublului atac terorist din Bruxelles! Alerta teroristă este la nivelul maxim pe întreg teritoriul Belgiei, pentru prima dată. Doi dintre terorişti, fraţi, sunt morţi, ei s-au aruncat în aer. Al treilea terorist, surprins de camerele de supraveghere, este vânat de toată poliţia. Toţi cei trei au legături cu Salah Abdeslam, teroristul de la Paris, recent arestat.
Teroarea s-a instalat în principalul aeroport al Bruxellesului în jurul orei 9, ora României. Îngroziţi şi totodată împietriţi de frică, oamenii au început să urle în timp ce erau înconjuraţi deja de cadavre şi răniţi grav. Presa spune că, înainte ca atacatorul să se detoneze în faţa biroului de check-in a unei companii americane, ar fi fost trase focuri de armă şi s-a strigat în arabă.
„Peste tot zăceau oameni fără cap. O femeie care ţinea în braţe un copil ţipa «Unde-mi este copilul?!» I-am spus că-l ţine în braţe, dar mi-a răspuns că mai are unul, pe care nu îl găseşte. Sângele se scurgea pe scări. Am încercat să ajut pe cine am putut, de-aia sunt plin de sânge„, a povestit Yassine Amrani.
Femeia cu hainele sfâșiate și plină de sânge, surprinsă la scurt timpă după atacul cu bombă de pe aeroportul din Bruxelles, este o stewardesă care a scăpat cu viață ca prin minune. Imaginea cu ea a făcut înconjurul lumii.
ATENTATE BELGIA. S-a aflat CINE ESTE FEMEIA plină de sânge după atentatele din Bruxelles
Potrivit libertatea.ro, Nidhi Chaphekar era pe aeroportul Zaventem din Bruxelles în momentul în care s-au produs exploziile. Femeia este stewardesă a companiei aeriene indiene Jet Airways, scrie The Sun. Ea venise la muncă, ieri dimineaţă, şi urma să plece, alături de echipaj către Newark, SUA.
Nidhi este din suburbia Andheri din Mumbai, India, și este mama a doi copii. Lucrează ca însoțitoare de zbor de mai bine de 15 ani. Se pare că femeia este internată în spital, starea ei fiind stabilă, conform unor surse.
ATENTATE BRUXELLES. Povestea miraculoasă a unui adolescent. A supravieţuit la trei atacuri teroriste