Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a precizat că angajaţii primăriei au reuşit să identifice o sumă de 50 de milioane de lei care va putea fi tăiată de la alte instituţii şi va putea fi alocată RADET la rectificarea bugetară.
„Nu va exista o majorare (a preţului pentru încălzire, n.r.) pentru populaţie”, a spus Ştefănel Marin.
Acesta a mai precizat că proiectul de rectificare va fi pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei în cursul zilei de miercuri.
Potrivit Mediafax, întrebat ce se va întâmpla dacă se va decide o creştere a preţului gigacaloriei, primarul a precizat că nu va putea aloca în buget o sumă mai mare pentru eventuale majorări.
Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a precizat însă că nu s-a cerut o creştere a preţului gigacaloriei şi că nu va exista nicio creştere a preţului la producător. În plus, directorul ELCEN a precizat că reducerea propririi pe contul RADET la 50% va fi menţinută atât cât va fi nevoie pentru ca bucureştenii să aibă căldură în această iarnă.
După ce Electrocentrale Bucureşti, producătorul agentului termic, a blocat conturile Municipalităţii pentru neefectuarea unor plăţi restante, s-a trecut la o măsură de avarie: se renunţă la Revelionul 2016.
Primăria Capitalei obţine astfel suma de 2,5 milioane de lei şi poate suvenţiona în continuare RADET. Totul, cu preţul anulării planurilor pentru Revelion.
„Revelionul din Piaţa Constituţiei nu cred că va fi suportat din banii Primăriei Municipiului Bucureşti. Sper să găsim resurse din altă parte pentru că acest eveniment nu va fi susţinut de primărie”, a spus Ştefănel Marin.
Acesta a mai precizat că pentru organizarea Revelionului în Piaţa Constituţiei ar fi nevoie de un buget de 2 – 2,5 milioane de lei.
Primăria Capitalei a organizat petrecerea de Revelion din Piaţa Constituţiei timp de şapte ani la rând, până anul trecut. Totuşi, Municipalitatea are nevoie de mai mulţi bani pentru a depăşi iarna cu bine şi aşteaptă 300 de milioane de lei ajutor de la Guvern.
Electrocentrale Bucureşti a blocat la 1 octombrie contul primăriei prin care se face plata subvenţiei către RADET din cauza acumulării de datorii ale acesteia din urmă. Ieri, poprirea instituită de Electrocentrale București a fost ridicată în proporție de 50% și va fi menținută până la achitarea datoriilor pe care Regia de termoficare le are către companie. Electrocentrale București este o societate comercială aflată în subordinea Ministerului Economiei.
Citeşte şi: SUTE de apartamente din Capitală, lăsate FĂRĂ căldură. O parte din bucureşteni nu au avut nici apă caldă