„Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar. Este vorba despre ore de evaluare şi nu de predare”, a spus Liviu Pop.
Întrebat dacă inspectoratele au trimis note privind suspendarea cursurilor către toate unităţile de învăţământ, atât din sistemul public, cât şi privat, Liviu Pop a spus că este vorba de toate unităţile autorizate provizoriu sau acreditate.
„Vorbim de toate unităţile de învăţământ din reţeaua Ministerului Educaţiei, de stat sau private, autorizate provizoriu şi acreditate. Despre conţinutul notelor către şcoli trebuie să vorbiţi la inspectoratele şcolare”, a adăugat secretarul de stat, potrivit news.ro.
La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a explicat pentru News.ro că inspectorii vor verifica, în cadrul controlului tematic efectuat în şcoli, recuperarea orelor din săptămâna 9-13 ianuarie, când au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
„Cadrele didactice vor semna în condică orele efecuate pentru recuperarea cursurilor care au fost suspendate în această săptămână. Recuperarea se face până la sfârşitul anului şcolar, adică până în iunie”, a spus Banu.
Întrebat dacă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a trimis atât şcolilor de stat, cât şi celor private, o notă privind recuperarea orelor, Banu a spus că toate unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei au acelaşi statut.
„Legea educaţiei este unitară pentru unităţile de stat sau private, de aceea conţinutul notei privind suspendarea cursurilor şi recuperarea orelor este aceeaşi pentru toată reţeaua şcolară. Nota trimisă inspectorilor de sector şi directorilor tuturor unităţilor din reţeaua de învăţământ a ISMB are un conţiunt unic, indiferent că a fost trimisă către unităţi de stat sau unităţi private autorizate şi acreditate de către Ministerul Educaţiei. Nota cuprinde mai multe puncte, printre care perioada pentru care au fost suspendate cursurile, modul foarte precis în care pot fi recuperate orele, aceasta fiind parte a tematicii de control a inspectorilor, dar şi semnarea în condică a orelor recuperate în vederea evidenţei plăţilor”, a explicat purtătorul de cuvânt.
În cursul zilei de marţi, pe reţelele de socializare au circulat informaţii că unităţile private ar fi primit din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o adresă în care li s-ar fi atras atenţia că, dacă nu suspendă cursurile, vor primi controale şi sancţiuni, urmând chiar să fie făcute verificări ale Poliţiei pentru respectarea dispoziţiei de a se închide toate şcolile şi grădiniţele din Capitală.
Un număr de șapte județe – Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Vrancea – se vor afla sub Cod portocaliu, începând cu ora 22,00, urmând a se înregistra viscol puternic și polei, a anunțat directorul general al ANM, Elena Mateescu, la videoconferința privind gestionarea efectelor meteo de la MAI. În mai multe zone deja au apărut primele probleme. Marţi seara a fost închisă circulația rutieră pe autostrada A2, București -Constanța km 12+000 – km 211+000.