Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut, se întâmplă până la final de 2024

Revolut anunţă că sucursala locală din România va deveni operaţională până la finalul anului. Banca nu va avea birouri fizice
Filip Stan
08 oct. 2024, 14:42
Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut, se întâmplă până la final de 2024

Sucursala locală din România a Revolut va deveni operaţională până la finalul anului, proces care se derulează în etape şi care a fost deja anunţat clienţilor persoane fizice sau juridice, spune Gabriela Simion, general manager Revolut Bank UAB Sucursala România. Atât clienţii existenţi, cât şi noii clienţi Revolut din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc (care începe cu RO).

Sucursale deja operaţionale sunt în Irlanda, Franţa, Spania, Olanda, Germania şi vor urma până la final de an România, Belgia şi Italia.

Revolut are licenţă în Mexic şi urmează să extindă operaţiunile în India, Asia-Pacific (APAC) şi America de Sud. Reprezentanţii băncii digitale, care va rămâne pe mai departe 100% digitală, au explicat care sunt paşii acestui proces şi de ce au luat această decizie, compania fiind cunoscută ca un fintech global care îşi propune să devină ghişeul digital pentru toate nevoile financiare ale clienţilor.

Război între giganţi. Revolut cere Facebook să returneze banii fraudaţi prin această platformă

În România, Revolut are peste 4 milioane de clienţi retail, fiind a doua cea mai mare piaţă după Regatul Unit (10 milioane de clienţi retail).

”Din 2021, am început să oferim clienţilor români IBAN-uri locale în cadrul unui parteneriat cu o entitate bancară locală. Un an mai târziu, am iniţiat demersurile de reglementare pentru înfiinţarea unei sucursale locale în România, înregistrată în registrul „Sucursale ale instituţiilor de credit din alte state membre”, la Banca Naţională a României. Sucursala va începe să funcţioneze efectiv în decembrie 2024, când migrarea clienţilor existenţi va fi completă, asigurând în continuare o prezenţă integral digitală a serviciilor bancare (fără prezenţa unei reţele bancare fizice). Dar acest proces este unul în etape. Pe fond, experienţa clientului va rămâne la fel, doar că va beneficia de un nou IBAN local emis de către Revolut Bank UAB Sucursala Bucureşti”, spune Gabriela Simion, general manager Revolut Bank UAB Sucursala România.

Atât clienţii existenţi, cât şi noii clienţi Revolut din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc (care începe cu RO). Principalul beneficiu va fi acela că utilizatorii români ai Revolut vor putea să folosească acest cont ca un cont bancar principal – să primească salariul sau alte forme de venituri (pensie, ajutoare sociale) în acest cont, să efectueze plăţile recurente prin debit direct, să îşi plătească taxele şi impozitele, utilităţile.

„Actuala structură a portofoliului nostru ne permite să avem un business solid şi profitabil, indiferent de contextul macro-economic. Avem atât produse specific bancare, cât şi produse de lifestyle, investiţii, criptomonede, toate în acelaşi loc, în aceeaşi aplicaţie. Şi asta ne permite ca, indiferent de nivelul dobânzii sau de evoluţia pieţei în general, să continuăm să creştem”, a declarat Antoine Le Nel, chief growth and marketing officer Revolut.

El a adăugat că, acum, modelul de business al Revolut, care este unul axat pe produse scalabile la nivel global, a trecut într-o nouă etapă – cea a consolidării operaţiunilor şi a localizării produselor, pe măsură ce baza de clienţi creşte.

„În consecinţă, avem planuri mari în continuare în România. Planurile noastre sunt să continuăm să creştem în această piaţă, unde clienţii ne privesc cu multă simpatie şi încredere, şi să devenim principalul cont bancar pentru milioane de utilizatori. Vrem să fim prima opţiune de digital banking pentru clienţii români şi să răspundem nevoilor financiare, indiferent de etapa de viaţă în care se află.” El a mai spus că, dacă la finalul anului trecut, compania avea 38 de milioane de clienţi, la nivel global, creşterea susţinută din 2024 va duce compania la peste 50 de milioane de clienţi până la finalul lui 2024 şi va continua să deschidă entităţi (sucursale) bancare digitale în cât mai multe pieţe din Spaţiul Economic European. „Mi-aş dori să deschidem sucursale locale (entităţi bancare locale) în toate cele 38 de pieţe în care activăm. Cât mai curând. Anul acesta, am deschis sucursale în Irlanda, Franţa, Spania, Olanda, zilele trecute a devenit operaţională sucursala locală din Germania şi cea din România va fi funcţională până la final de an, alături de alte două pieţe europene. Aceasta este următoarea provocare pentru noi – să rămânem globali, devenind cât mai relevanţi din perspectiva nevoilor clienţilor locali, fie ei români, italieni, francezi, polonezi. Azi, Revolut este banca folosită mai ales pentru managementul banilor – plăţi curente, facturi, banii intră şi ies. Cred că aici este o oportunitate pentru Revolut – avem aici clienţii, zeci de milioane, ne folosesc ca banca de zi cu zi, dar pasul următor este să îi învăţăm pe clienţi să depoziteze fonduri, să ne ia parteneri pe termeni mediu şi lung, mai ales prin produsele de creditare şi economisire. Astfel, pe termen lung, ne propunem să continuăm să ne extindem operaţiunile, dar şi să devenim cât mai locali posibil, să fim prima opţiune de cont bancar principal, care integrează toate serviciile financiare de care clienţii au nevoie: plăţi, credite, economii, investiţii, debit direct, conturi pentru copii etc.”, a adăugat el.

Veste bună pentru posesorii de card Revolut din România, suma medie a ajuns la 1.855 de euro

Mariia Lukash, head of growth regiunea CEE, a explicat că transformările din perioada următoare vor da mai mult avânt şi produselor destinate clienţilor din zona de business (întreprinderi, antreprenori).

„În 2024, România a fost una dintre pieţe noastre principale cu cea mai mare creştere a bazei de clienţi Revolut Business. Am adăugat, în medie, peste 1.000 de clienţi noi Revolut Business pe lună. De când am început să oferim servicii companiilor şi firmelor de pe piaţa locală, clienţii B2B au efectuat tranzacţii de peste 5.8 miliarde de euro pe piaţa locală şi procesăm lunar tranzacţii de peste 345 milioane de euro pentru clienţii Revolut Business, din diverse industrii (consultanţă, turism, e-commerce, IT, marketing şi publicitate). Volumul total al tranzacţiilor acceptate de clienţii noştri B2B s-a multiplicat de 5 ori pe parcursul ultimelor 12 luni complete. Suntem convinşi că şi în această verticală vom continua să creştem, pe măsură ce vom aduce tot mai multe soluţii de acquiring şi modalităţi de încasare de plăţi, iar sucursala locală va ajuta şi din acest punct de vedere”, a mai spus ea.

DailyBusiness
Alertă națională! Cele mai vândute săpunuri sunt TOXICE. Lista acestora
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis!
Fanatik.ro
Țara plină de români în care s-a impus limită la banii cash. Nu se mai pot retrage bani de la bancomate
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Te verifică la tine acasă. NU mai scapă nimeni
Playtech.ro
Mama Monicăi Bîrlădeanu, IREAL de frumoasă la 71 de ani. A atras toate privirile la nunta fiicei sale. E SUPERBĂ
DailyBusiness
Este oficial! Se interzic sobele pe lemne
Adevarul
Comoară descoperită în pădurile din nordul Moldovei. Ce căutau monedele tatălui lui Alexandru Macedon în teritoriile traco-geților
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Carmen Negoiță le-a pus gând rău banilor de la Asia Express. În ce vrea să investească vedeta
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
Andra, derapaj verbal în public! Cum i-a putut vorbi unui bărbat, după concert: „Să-i mănânci…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
NU ai voie la volan! Românii care au interzis să conducă în România
StirileBZI
Salariile cresc cu cel puţin 650 de lei! Majorarea se va aplica de la 1 ianuarie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
Fost investigator rus condamnat la 16 ani pentru mită record de 73 milioane de dolari
MediaFlux
MARCEL CIOLACU își DĂ DEMISIA! Bomba zilei în politică
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Spionaj pe dușumele: aspiratoarele care „văd” prea multe