Anunţ important pentru toţi românii cu card Revolut, bonus pentru angajaţi. Toamna se numără banii, veşti proaste însă pentru femeile cu Revolut

Unul din cinci români nu reușește să economisească, iar unul din doi economisește mai puțin de 500 de lei pe lună, conform unui sondaj realizat de aplicația financiară Revolut la finalul anului trecut. Un alt studiu, publicat în 2021 de Erste Group, a relevat că 7 din 10 români nu aveau o rutină de economisire, deși peste jumătate din aceștia considerau că este foarte important să pună bani deoparte.
Filip Stan
16 aug. 2024, 20:23
Anunţ important pentru toţi românii cu card Revolut, bonus pentru angajaţi. Toamna se numără banii, veşti proaste însă pentru femeile cu Revolut

Unul din cinci români nu reușește să economisească, arată un sondaj Revolut. Aceste două cercetări reflectă o realitate economică simplă, dar problematică: deși realizează că este important să aibă fonduri de rezervă, pentru mulți români acest lucru rămâne o provocare. Factorii care îi împiedică să economisească includ mărirea constantă a prețurilor și lipsa creșterii veniturilor personale.

Milioane de români pot câştiga vacanţe şi zboruri gratuite prin promoţia Revolut. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de premii

După ce în timpul verii au cheltuit pentru concedii și atracții turistice. circa 49% dintre români își fac rezerve de bani toamna, iar 23% adoptă acest comportament tot anul.

Pentru 53% dintre români, investițiile sunt o formă de a face economii. Dintre toate generațiile de peste 18 ani, milenialii sunt cei mai interesați de investiții ca tactică de economisire, potrivit unui studiu realizat de Revolut despre modalitățile de economisire la care apelează românii. În cercetarea realizată de compania Dynata, au fost implicați 1.000 de respondenți din țara noastră.

Citeşte şi: Anunț important pentru români. Decizia luată la comun pentru Clienții ING, BRD, Raiffeissen și Banca Transilvania

Toamna pare a fi un moment bun pentru a reveni la un comportament financiar responsabil pentru mai bine de jumătate dintre români, care analizează cele mai potrivite modalități de economisire, în pregătirea sărbătorilor de iarnă. Potrivit studiului, 49% dintre respondenți spun că toamna încep să economisească. 18% iau în calcul să pună bani deoparte mai ales pentru că au cheltuit prea mult cu vacanțele din timpul verii, iar 31% consideră că toamna este un moment potrivit pentru a face asta.

23% dintre cei intervievați declară că oricum economisesc pe tot parcursul anului, fără a ține cont de momentul din an. Există și o minoritate de 6% care intenționează să amâne până în ianuarie această decizie, preferând debutul anului pentru a începe să-și facă o rezervă. Unul din cinci români (20%) spune că nu reușește să pună deloc bani deoparte, iar 53% economisesc mai puțin de 500 de lei pe lună. Pe de altă parte, 10% declară că fac economii de cel puțin 1.000 lei lunar, cu cel mai mare procent în rândul segmentului de vârstă 25-34 de ani (12%).

Revolut vacanțe: 22% dintre femeile intervievate nu pun deoparte nici un leu pe lună

Diferențele dintre bărbați și femei sunt evidente: 22% dintre femei nu pun deoparte nici măcar un leu (față de 18% în cazul bărbaților), cele mai multe economisesc sub 250 de lei (32% vs. 22% bărbați) și doar 7% dintre femei economisesc mai mult de 1.000 de lei lunar, față de 13% dintre bărbați.

Românii iau în calcul diferite metode de a-și face rezerve de bani și pentru a-și ține socoteala banilor. Regula la care apelează cei mai mulți este 50/30/20, unde 50% din fonduri sunt destinate cheltuielilor obligatorii (chirie, utilități etc.), 30% pentru cheltuieli de plăcere (mese în oraș, întâlniri cu prietenii) și 20% pentru economii și investiții.

Revolut le vine în ajutor celor care doresc să economisească, integrând funcții automate în aplicație – rotunjirea restului de la plățile făcute cu cardul sau aplicația Revolut, economisirea unei sume fixe cu o frecvență lunară, într-un Buzunar special creat pentru a strânge din timp fondurile necesare pentru viitoarele călătorii și vacanțe. Tot la economisire poate ajuta și cashback-ul de până la 5% oferit la achiziționarea de produse și servicii de la brandurile preferate incluse în funcția Magazine.

Revolut anunță o vânzare secundară de acțiuni pentru a oferi lichidități angajaților

Vânzarea secundară de acțiuni asigură lichidități pentru angajați, permițându-le să-și realizeze contribuția la creșterea Revolut.

REVOLUT
Vânzarea secundară de acțiuni evaluează Revolut la o valoare de 45 de miliarde de dolari, consolidându-i poziția ca cea mai valoroasă companie privată de tehnologie din Europa.

București, 16 august 2024: Revolut, fintech-ul global cu peste 45 de milioane de clienți în întreaga lume, a semnat acorduri cu un grup de investitori de top în tehnologie pentru a oferi lichidități angajaților printr-o vânzare secundară de acțiuni la o evaluare de 45 de miliarde de dolari.

Această vânzare secundară de acțiuni permite angajaților actuali să își capitalizeze contribuția la creșterea Revolut, atrăgând în același timp un mix divers de investitori noi și existenți. Runda a fost condusă de Coatue, D1 Capital Partners și investitorul existent Tiger Global.

Această evaluare reflectă performanțele financiare solide înregistrate de companie în ultimele trimestre, precum și progresele realizate în atingerea obiectivelor sale strategice. În 2023, Revolut a raportat venituri de 2,2 miliarde de dolari (o creștere de 95% față de 2022) și un profit record înainte de taxe și impozite de 545 de milioane de dolari. Compania și-a continuat traiectoria ascendentă în prima jumătate a anului 2024, înregistrând o creștere anuală a veniturilor de peste 80%, precum și o profitabilitate îmbunătățită. Revolut este acum aplicația financiară cu cea mai rapidă creștere în 19 piețe și estimează că va depăși 50 de milioane de clienți până la sfârșitul anului 2024.

Această recentă evoluție consolidează tendința pozitivă pe care compania a avut-o de la începutul anului anului. Compania a obținut o licență bancară în Mexic, urmată de acordarea licenței bancare în Regatul Unit (Autorizare cu restricții) în luna iulie, un pas important în extinderea continuă a companiei atât în Regatul Unit, cât și la nivel global. În plus, Revolut a lansat mai multe produse noi,1 inclusiv programul de loialitate RevPoints și funcția eSIM.

Nik Storonsky, CEO al Revolut, a declarat: „Suntem încântați să oferim angajaților noștri oportunitatea de a beneficia de succesul colectiv al companiei. Eforturile lor, inovația și devotamentul ne-au făcut să devenim cea mai valoroasă companie privată de tehnologie din Europa. De asemenea, suntem încântați să ne asociem cu mai mulți investitori noi care ne împărtășesc viziunea, pe măsură ce ne continuăm călătoria de redefinire a peisajului bancar obișnuit.”

 

„Avem un nivel ridicat de convingere în misiunea Revolut de a democratiza accesul la serviciile financiare la nivel global”, a împărtășit Philippe Laffont, fondator și manager de portofoliu, Coatue. „Capacitatea dovedită a Revolut de a se extinde pe zeci de piețe este o dovadă a angajamentului echipei față de viteza de lansare a produselor, incluziunea financiară și inovația în serviciile financiare. Sub coordonarea lui Nik și a echipei sale, Revolut a navigat prin complexitatea peisajului serviciilor financiare pentru a oferi o suită impresionantă de produse care răspunde nevoilor bazei sale de clienți în rapidă creștere. Suntem nerăbdători să sprijinim Revolut pe măsură ce continuă să contribuie la transformarea industriei bancare globale.”  Morgan Stanley a fost singura companie de intermediere implicată în tranzacție.

 

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce se află sub Casa Poporului. Secretul bine păzit al soților Ceaușescu: “Au fost încastrate în pereți”
Capital.ro
Se reduce valabilitatea permisului de conducere. Lege nouă pentru șoferii pensionari
Playtech.ro
Dani Oțil pregătește marea mutare! Face sacrificiul pentru familie, Gabriela a spus tot: „Suntem în negocieri”
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
SIE face angajări. Cum arată testul pentru concurs
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Șoc în România. Marea dezvăluire despre Călin Georgescu și Biserica Ortodoxă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Scad pensiile pentru sute de mii de pensionari! Instanța a decis. Lovitură pentru seniori
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns