Anunţ IMPORTANT pentru toţi şoferii din România. Aţi trecut azi prin benzinării? Ce urmează…

REVISTA PRESEI INTERNAȚIONALE – Preţului petrolului scade şi provoacă îngrijorare în întreaga lume.
Alina Costache
14 ian. 2015, 08:29
Anunţ IMPORTANT pentru toţi şoferii din România. Aţi trecut azi prin benzinării? Ce urmează...

„Petrolul îşi continuă scăderea, iar OPEC rămâne ferm pe poziţii”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Wall Street Journal. 

„O altă zi, un alt scădere a preţului petrolului. Punctul forte al zilei, în afară de scăderea efectivă a cotaţiilor ţiţeiului, a fost declaraţia unui membru OPEC, care a spua că organizaţia rămâne fermă în privinţa deciziei din noiembrie de a menține producția de echilibru.”

„Înapoi în viitor? Petrolul atinge nivelul anilor 80”, mai scrie Wall Street Journal.

„Un val de petrol din afara Orientului Mijlociu a inundat piețele mondiale de energie. Setea pentru ţiţei la nivel mondial nu a ținut pasul. OPEC şi-a menţinut poziţia pe măsură ce prețurile au scăzut și apoi acestea au scăzut şi mai mult. Bine ați venit în lumea petrolului în 2015, o surprinzătoare a poveștii de acum 30 de ani.”

„Prețul petrolului se prabuşeşte: un ghid pentru undele de şoc la nivel mondial”, titrează The Guardian. „Petrolul aduce atingere fiecărui re aspect al vieții noastre, iar preţul său se prăbuşeşte. În comentariul prezentat sunt câteva dintre implicaţiile care pot decurge, de la vacanțe mai ieftine și sex protejat la drumurile aglomerate și mai mult terorism.”

„Prima pagină cu Profetul Mahomend alimenteză dezbaterea în privinţa dreptului la liberă exprimare”, citim în publicaţia The New York Times.

„La șase zile după atacul de la Charlie Hebdo, grupuri musulmane din Franța, Egipt și din alte țări au spus ca noua primă pagină a ziarului aduce din tensiunile în prim plan.”

„Răspunsul Turciei la atentatele de la Paris arată felul în care extremiştii câştigă războiul ideilor”, citim într-un comentariu publicat de portalul de ştiri american Business Insider.

„S-au scris multe despre atacurile de la Paris, iar eu nu simt nevoia să adăug mai mult la cacofonia cu privire la ceea ce a motivat în mod specific atacatori, sau dacă acest lucru reprezintă o problemă cu islamul, sau cât de potrivite sunt răspunsurile.  Am încercat să-mi adun gândurile timp de câteva zile, iar singurul lucru asupra căruia revin în urma atacurilor asupra Charlie Hebdo și a supermarketului Kosher nu se referă în mod deosebit la atacurile în sine, ci la răspunsuri. Și mi-e greu să închei cu altceva decât cu faptul că am pierdut.”

„În Grecia, proiectele majore de SYRIZA”, titrează Le Monde.

 

Citeşte mai mult pe capital.ro

Preţurile carburanţilor au scăzut în România

Pentru prima data, in ultimii 4 ani, benzina a coborat sub pragul de 5 lei pe litru. Insa in functie de vad si de puterea de cumparare, romanii nu gasesc aceleasi cotatii la pompa.

In regiunea Moldovei, de exemplu, tarifele au ajuns la aproape 4,8 lei, in timp ce litrul de benzina din Muntenia si Transilvania este cu 20 de bani mai scump. Vestea buna este ca, daca pe plan international lucrurile nu se schimba prea mult, preturile vor scadea si luna aceasta.

Harta pretului benzinei arata ca primele ieftiniri sub pragul de 5 lei pe litru au fost in judetele din Moldova. Aici sunt si cele mai mici tarife la pompa, din toata tara.

Din cauza puterii de cumparare mai slabe a oamenilor din regiune, dar si a chiriilor mai mici platite de benzinari, carburantii au preturi reduse chiar si in marile orase. Iasiul este pe primul loc in tara la acest capitol, aici litrul de benzina costa 4,88.

Pentru un plin de benzina, de 50 de litri, moldovenii cheltuiesc cu 10 lei mai putin decat bucurestenii, de exemplu. Pragul de 5 lei pe litru a fost doborat zilele acestea si in Bucuresti, dar “fenomenul” a atins doar cateva benzinarii de la periferia orasului, mai putin vizitate sau care au o concurenta mai apriga.

Daca Guvernul nu ar fi impus in aprilie anul trecut acciza suplimentara de 7 eurocenti pentru fiecare litru de carburant, pretul benzinei ar fi fost astazi de 4,5 lei, iar cel al motorinei 4,7 lei pe litru.

Pretul fara taxe al motorinei, cel mai cumparat carburant la noi, este mai mare decat cel din Germania, Marea Britanie Olanda sau Franta. Cand comparam tarifele cu tot cu accize si TVA incluse, urcam patru locuri in clasament si cumparam combustibil mai scump decat in Portugalia, Austria sau Spania.

Din vara si pana acum preturile de la pompa au scazut cu 19 procente la benzina si 15 la motorina. Adica o economie de 60 de lei pentru un plin. Ar fi scazut si mai tare, dar, pentru ca 55% din pret este format din taxe si accize care se duc direct la stat, influenta cotatiilor internationale pentru barilul de petrol nu este atat de mare in cifrele afisate de benzinarii.

Potrivit unei analize a publicatiei The Economist, pretul petrolului de pe glob va continua sa scada si luna aceasta, daca nu au loc miscari radicale pe piata.

puf

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...