Anunţ oficial de la Revolut, este vorba de 3.711 lei în cont, adică echivalentul unui salariu brut minim pe economie

Un studiu realizat în România pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă ne arată că 42,3% dintre respondenți folosesc băncile digitale pentru că acestea îi ajută să economisească. Un client Revolut a economisit, în medie, 3.711 lei în Conturile de economii.
Filip Stan
19 aug. 2024, 17:16
Anunţ oficial de la Revolut, este vorba de 3.711 lei în cont, adică echivalentul unui salariu brut minim pe economie

Popularitatea tot mai mare a băncilor digitale, cum este și Revolut, care se apropie de 4 milioane de clienți retail pe piața locală, face ca instrumentele de economisire în lei sau investițiile cu componentă de acumulare în dolari americani, euro și lire sterline să devină tot mai căutate. Pe măsură ce perioada concediilor se apropie de final, românii încep să economisească pentru noul an școlar și  universitar și pentru evenimentele comerciale din ultimul trimestru al anului.

Ce cred românii despre băncile digitale și economisire?

Un studiu realizat recent de Dynata pentru Revolut în România a arătat că 42,3% dintre respondenți apelează la băncile digitale deoarece acestea îi ajută să economisească. Unul din doi respondenți din categoria de vârstă 45-54 de ani consideră că realizarea de economii reprezintă principalul beneficiu al băncilor digitale. Chiar și generațiile mai mature (65+) apreciază că economisirea este un avantaj obligatoriu pentru băncile digitale (46%). Milenialii din segmentul de vârstă 35-44 acordă și ei importanță conturilor de economii oferite de băncile digitale (42%, similar mediei generale), în timp ce pentru generația mai tânără (18-24 de ani) posibilitatea de a economisi influențează mai puțin alegerea unei bănci digitale (35%).

Anunţ important pentru toţi românii cu card Revolut, bonus pentru angajaţi. Toamna se numără banii, veşti proaste însă pentru femeile cu Revolut

Din datele interne ale Revolut reiese că 31% din totalul clienților care dețin conturi de economii se încadrează în segmentul de vârstă 25-34 de ani. Ei sunt urmați de segmentele de vârstă 35-44 de ani (25,33%) și 18-24 de ani (24,8%). Clienții cu vârste cuprinse între 45-54 de ani reprezintă 13,45%, iar cei de 55-64 de ani, 4,23%.

În medie, un client Revolut a pus deoparte 3.711 lei în Conturi de economii, reprezentând echivalentul unui salariu minim brut la nivel de economie. Totuși, generațiile mai mature (peste 45 de ani) dețin economii mai mari ca sumă medie per utilizator față de generațiile sub 35 de ani.

Cea mai mare sumă medie economisită a fost înregistrată pentru segmentul de vârstă 35-44 de ani – 5.529 lei. Aceeași categorie de vârstă se află și pe prima poziție, conform datelor interne Revolut, după suma totală economisită (37,73%). Următoarea categorie de vârstă care este de asemenea preocupată de economisire e reprezentată de segmentul 55-64 de ani, cu o sumă medie economisită de 4.484 RON, în timp ce 5,12% din suma totală a economiilor făcute de clienții români în conturi de economii Revolut este asociată aceleiași categorii de vârstă. După ei, pe poziția a treia, se află generația mai matură, din segmentul 45-54 de ani, cu 4.372 de lei în medie per client (15,85% din valoarea totală a fondurilor din conturile de economii).

Milioane de români pot câştiga vacanţe şi zboruri gratuite prin promoţia Revolut. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de premii

Generația Z (18-24 de ani) a pus deoparte, în medie, 1.459 de lei, în timp ce sumele economisite de acest segment de vârstă se ridică la 9,75% din fondurile totale economisite. Deși cei mai numeroși deținători de conturi de economii în Revolut sunt clienții din categoria de vârstă 25-34 de ani, după sumele totale economisite, aceștia se află pe poziția a doua cu 30%, în timp ce valoarea medie a economiilor per client, în acest segment, este de 3.612 lei.

Revolut își propune să promoveze incluziunea financiară și să simplifice interacțiunile clienților cu furnizorii de servicii financiar-bancare. Diverse cercetări ne arată că tendința spre economisire se accentuează odată cu vârsta, iar Revolut și-a setat printre priorități promovarea unui comportament financiar responsabil în rândul generațiilor mai tinere. Produsele noastre inovatoare le permit Generației Z și clienților mai puțin experimentați să economisească în conturi de economii clasice sau să investească în Fonduri Flexibile de Investiții cu risc scăzut, cum ar fi fondurile de piețe monetare. Cu Revolut, utilizatorii își pot atinge scopurile legate de sporirea fondurilor personale într-un mediu transparent și sigur, atât în moneda locală, cât și în dolari americani, lire sterline, euro, în funcție de tipul de produs, cu dobânzi atractive, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Sucursala România.

Revolut a lansat în România, în februarie 2024, conturile de economii în lei cu dobândă care poate ajunge până la 4,25% pe an, un produs oferit de Revolut Bank UAB. Dobânzile anuale practicate de Revolut Bank UAB pentru conturile de economii în moneda locală sunt următoarele: pentru clienții Standard – 2.50% p.a. (per annum), pentru Plus – 2.50% p.a., pentru Premium – 3% p.a., pentru Metal – 3.75% p.a și pentru Ultra – 4.25% p.a. Clienții care vor să obțină dobânzi mai bune pot să treacă de la planul gratuit Standard la planurile cu plată, direct din aplicație. Pentru a-și deschide un cont de economisire și a obține dobândă virată zilnic la economiile în lei, un client trebuie să-și actualizeze aplicația la cea mai recentă versiune, să acceseze secțiunea centrală din aplicație – Conturi – de unde va selecta, din lista de opțiuni, Adaugă cont nou/ Cont economii.

Alternativa pentru clienții cu o toleranță la risc redusă: Fondurile Flexibile de Investiții

Din iulie 2024, Revolut a adăugat în portofoliul său un nou produs care îi ajută pe clienți să își sporească rezervele în euro, dolari americani sau lire sterline – Fondurile Flexibile de Investiții. În mai puțin de o lună de la lansarea acestui produs, românii dețineau deja peste 10 milioane de euro în acest tip de conturi.

Acest instrument de investiții cu componentă de economisire este oferit de Revolut Securities Europe UAB și pune la dispoziția clienților un produs flexibil, cu rate ale dobânzii variabile de la 4,05% la 5,32%[3] în dolari americani, cu posibilitatea de a adăuga sau retrage fonduri de oriunde, oricând (se aplică T&Cs)[4] și de a rotunji mărunțișul sau de face transferuri recurente către aceste conturi, pentru diverse obiective.

Atunci când adaugă bani în Fondurile Flexibile de Investiții, clienții investesc în fonduri de piață monetară la alegerea lor, care oferă rate ale dobânzii în conformitate cu ratele pieței monetare, ceea ce înseamnă că, atunci când dobânzile practicate de băncile centrale sunt ridicate, randamentul fondului este la fel de mare (și invers). Fondurile de piețe monetare oferă de obicei rate ale dobânzii mai mari decât conturile de economii tradiționale. Deși capitalul și dobânzile nu sunt garantate, aceste fonduri de pe piețele monetare au cel mai scăzut nivel de risc din această categorie de investiții (1 din 7).

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Metoda inovativă prin care va fi consolidat un bloc cu risc seismic din București. Are 900 de locatari, dar nu toți vor fi nevoiți să-și părăsească temporar apartamentele
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Sebastian Burduja: Călin Georgescu este un impostor în privința strategiei energetice a României
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București