Anunţ oficial de la Revolut, este vorba de 3.711 lei în cont, adică echivalentul unui salariu brut minim pe economie

Un studiu realizat în România pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă ne arată că 42,3% dintre respondenți folosesc băncile digitale pentru că acestea îi ajută să economisească. Un client Revolut a economisit, în medie, 3.711 lei în Conturile de economii.
Filip Stan
19 aug. 2024, 17:16
Anunţ oficial de la Revolut, este vorba de 3.711 lei în cont, adică echivalentul unui salariu brut minim pe economie

Popularitatea tot mai mare a băncilor digitale, cum este și Revolut, care se apropie de 4 milioane de clienți retail pe piața locală, face ca instrumentele de economisire în lei sau investițiile cu componentă de acumulare în dolari americani, euro și lire sterline să devină tot mai căutate. Pe măsură ce perioada concediilor se apropie de final, românii încep să economisească pentru noul an școlar și  universitar și pentru evenimentele comerciale din ultimul trimestru al anului.

Ce cred românii despre băncile digitale și economisire?

Un studiu realizat recent de Dynata pentru Revolut în România a arătat că 42,3% dintre respondenți apelează la băncile digitale deoarece acestea îi ajută să economisească. Unul din doi respondenți din categoria de vârstă 45-54 de ani consideră că realizarea de economii reprezintă principalul beneficiu al băncilor digitale. Chiar și generațiile mai mature (65+) apreciază că economisirea este un avantaj obligatoriu pentru băncile digitale (46%). Milenialii din segmentul de vârstă 35-44 acordă și ei importanță conturilor de economii oferite de băncile digitale (42%, similar mediei generale), în timp ce pentru generația mai tânără (18-24 de ani) posibilitatea de a economisi influențează mai puțin alegerea unei bănci digitale (35%).

Anunţ important pentru toţi românii cu card Revolut, bonus pentru angajaţi. Toamna se numără banii, veşti proaste însă pentru femeile cu Revolut

Din datele interne ale Revolut reiese că 31% din totalul clienților care dețin conturi de economii se încadrează în segmentul de vârstă 25-34 de ani. Ei sunt urmați de segmentele de vârstă 35-44 de ani (25,33%) și 18-24 de ani (24,8%). Clienții cu vârste cuprinse între 45-54 de ani reprezintă 13,45%, iar cei de 55-64 de ani, 4,23%.

În medie, un client Revolut a pus deoparte 3.711 lei în Conturi de economii, reprezentând echivalentul unui salariu minim brut la nivel de economie. Totuși, generațiile mai mature (peste 45 de ani) dețin economii mai mari ca sumă medie per utilizator față de generațiile sub 35 de ani.

Cea mai mare sumă medie economisită a fost înregistrată pentru segmentul de vârstă 35-44 de ani – 5.529 lei. Aceeași categorie de vârstă se află și pe prima poziție, conform datelor interne Revolut, după suma totală economisită (37,73%). Următoarea categorie de vârstă care este de asemenea preocupată de economisire e reprezentată de segmentul 55-64 de ani, cu o sumă medie economisită de 4.484 RON, în timp ce 5,12% din suma totală a economiilor făcute de clienții români în conturi de economii Revolut este asociată aceleiași categorii de vârstă. După ei, pe poziția a treia, se află generația mai matură, din segmentul 45-54 de ani, cu 4.372 de lei în medie per client (15,85% din valoarea totală a fondurilor din conturile de economii).

Milioane de români pot câştiga vacanţe şi zboruri gratuite prin promoţia Revolut. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de premii

Generația Z (18-24 de ani) a pus deoparte, în medie, 1.459 de lei, în timp ce sumele economisite de acest segment de vârstă se ridică la 9,75% din fondurile totale economisite. Deși cei mai numeroși deținători de conturi de economii în Revolut sunt clienții din categoria de vârstă 25-34 de ani, după sumele totale economisite, aceștia se află pe poziția a doua cu 30%, în timp ce valoarea medie a economiilor per client, în acest segment, este de 3.612 lei.

Revolut își propune să promoveze incluziunea financiară și să simplifice interacțiunile clienților cu furnizorii de servicii financiar-bancare. Diverse cercetări ne arată că tendința spre economisire se accentuează odată cu vârsta, iar Revolut și-a setat printre priorități promovarea unui comportament financiar responsabil în rândul generațiilor mai tinere. Produsele noastre inovatoare le permit Generației Z și clienților mai puțin experimentați să economisească în conturi de economii clasice sau să investească în Fonduri Flexibile de Investiții cu risc scăzut, cum ar fi fondurile de piețe monetare. Cu Revolut, utilizatorii își pot atinge scopurile legate de sporirea fondurilor personale într-un mediu transparent și sigur, atât în moneda locală, cât și în dolari americani, lire sterline, euro, în funcție de tipul de produs, cu dobânzi atractive, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Sucursala România.

Revolut a lansat în România, în februarie 2024, conturile de economii în lei cu dobândă care poate ajunge până la 4,25% pe an, un produs oferit de Revolut Bank UAB. Dobânzile anuale practicate de Revolut Bank UAB pentru conturile de economii în moneda locală sunt următoarele: pentru clienții Standard – 2.50% p.a. (per annum), pentru Plus – 2.50% p.a., pentru Premium – 3% p.a., pentru Metal – 3.75% p.a și pentru Ultra – 4.25% p.a. Clienții care vor să obțină dobânzi mai bune pot să treacă de la planul gratuit Standard la planurile cu plată, direct din aplicație. Pentru a-și deschide un cont de economisire și a obține dobândă virată zilnic la economiile în lei, un client trebuie să-și actualizeze aplicația la cea mai recentă versiune, să acceseze secțiunea centrală din aplicație – Conturi – de unde va selecta, din lista de opțiuni, Adaugă cont nou/ Cont economii.

Alternativa pentru clienții cu o toleranță la risc redusă: Fondurile Flexibile de Investiții

Din iulie 2024, Revolut a adăugat în portofoliul său un nou produs care îi ajută pe clienți să își sporească rezervele în euro, dolari americani sau lire sterline – Fondurile Flexibile de Investiții. În mai puțin de o lună de la lansarea acestui produs, românii dețineau deja peste 10 milioane de euro în acest tip de conturi.

Acest instrument de investiții cu componentă de economisire este oferit de Revolut Securities Europe UAB și pune la dispoziția clienților un produs flexibil, cu rate ale dobânzii variabile de la 4,05% la 5,32%[3] în dolari americani, cu posibilitatea de a adăuga sau retrage fonduri de oriunde, oricând (se aplică T&Cs)[4] și de a rotunji mărunțișul sau de face transferuri recurente către aceste conturi, pentru diverse obiective.

Atunci când adaugă bani în Fondurile Flexibile de Investiții, clienții investesc în fonduri de piață monetară la alegerea lor, care oferă rate ale dobânzii în conformitate cu ratele pieței monetare, ceea ce înseamnă că, atunci când dobânzile practicate de băncile centrale sunt ridicate, randamentul fondului este la fel de mare (și invers). Fondurile de piețe monetare oferă de obicei rate ale dobânzii mai mari decât conturile de economii tradiționale. Deși capitalul și dobânzile nu sunt garantate, aceste fonduri de pe piețele monetare au cel mai scăzut nivel de risc din această categorie de investiții (1 din 7).

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni