Banca Transilvania are velști bune pentru clienții săi. Românii care au cont și un card bancar au parte de surprize pe care nici măcar nu le-au luat în calcul până acum.
Așadar, românii care cred că au cheltui prea mulți bani, pot face economii. Poate fi setată o limită de cheltuieli pe card, chiar din aplicația mobilă pusă la dispoziție de Banca Transilvania.
Asta înseamnă că cei care vor să își drămuiască banii cu înțelepciune, o pot face. Astfel, chiar dacă tentațiile sunt foarte mari, pur și simplu banii de pe card nu vor mai putea fi cheltuiți.
Oricine poate solicita o astfel de măsură direct din aplicație. Procedura este foarte simplă, iar reprezentanții de la Banca Transilvania speră ca măsura să ajute multe persoane.
„Știi că poți să setezi o limita de cheltuieli pentru cardurile tale, direct din BT Pay? Așa te poți asigura că nu cheltuiești mai mult decât ți-ai propus?”, a transmis Banca Transilvania.
Există și alte secrete în aplicație de care clienții pot profita. Astfel experiența poate deveni mult mai plăcută pentru oricine, din mai multe puncte de vedere. Într-un singur loc poți strânge banii, îi poți gestiona, poți să îi economisești sau chiar să faci rost de mai mulți.
Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania s-a ridicat în primul semestru la 2,145 miliarde lei (+35,7% faţă de semestrul I 2023), din care cel al băncii este de 1,81 miliarde de lei (+42,6% faţă de primele şase luni din 2023), arată raportul transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Veniturile operaţionale ale Grupului BT au ajuns la 4,57 miliarde lei (+24,5% versus primul semestru al anului 2023), iar veniturile operaţionale ale băncii la 3,95 miliarde lei.
Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au crescut până la 177,9 miliarde lei (+5,2% faţă de 31 decembrie 2023 şi +16,2% faţă de 30 iunie 2023), iar creditele au ajuns la 78,8 miliarde lei (+4,3% faţă de 31 decembrie 2023).
BT a finanţat companiile cu 11 miliarde lei şi persoanele fizice, cu 4 miliarde lei. Numărul clienţilor activi a crescut la 4,3 milioane. Banca a atras aproximativ 300.000 de clienţi noi în prima jumătate a anului, dintre care aproximativ 46.000 sunt companii. În prima parte a anului, Banca Transilvania a contribuit la bugetul statului cu aproximativ 900 milioane de lei prin plata de taxe, impozite şi contribuţii sociale, inclusiv taxa pe cifra de afaceri.
“Rezultatele BT au crescut susţinut în prima jumătate a anului, bazate pe creşterea bazei de clienţi, a tranzacţiilor şi activităţii operaţionale. Dincolo de creşterea organică, integrarea OTP România în Grupul Financiar Banca Transilvania, pe care am început-o în august, este o prioritate pentru noi în perioada următoare. Continuăm dezvoltarea Grupului BT pe toate segmentele în care activăm, accelerăm incluziunea financiară în România şi avem în vedere dezvoltarea relaţiei cu românii care lucrează în afara ţării. Obiectivul este creşterea prudentă şi sustenabilă. În ceea ce priveşte mediul economic intern şi internaţional, suntem precauţi, pentru a fi pregătiţi pentru orice context, creşterea economică este încă incertă în multe zone ale lumii, iar indicatorii macro sunt volatili”, declară Ӧmer Tetik, director general, Banca Transilvania.
Depozitele clienţilor Băncii Transilvania au ajuns la 139 miliarde lei (+3,4% faţă de finalul anului 2023. Persoanele fizice au economii de 90,6 miliarde lei la BT în creştere cu 5% faţă de decembrie 2023, iar persoanele juridice, de 48,4 miliarde lei.
Rata creditelor neperformante BT, conform indicatorului EBA, este de 2,10% la 30 iunie 2024.