Ea a mai spus că unele dintre aceste restricţii anti-Covid ar putea fi menţinute şi dincolo de momentul în care întreaga populaţie adultă va fi vaccinată. „Cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populaţia va fi vaccinată, cel puţin toată populaţia adultă„, a precizat Susan Hopkins pentru Sky News.
„Dar, chiar şi atunci, cred că va trebui să cunoaştem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm actualele restricţii anti-Covid şi să ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie„, a adăugat ea.
Citeşte şi Nemţii se simt bine în lockdown. Jumătate dintre ei sunt împotriva relaxării restricţiilor
Până vineri, Marea Britanie a vaccinat aproximativ 13,5 milioane de persoane şi a instituit noi controale stricte la frontieră, care fac să devină ilegale deplasările turistice, pentru a împiedica pătrunderea în ţară a noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.
Mai mulţi miniştri din guvern au fost criticaţi, inclusiv de către membri ai Partidului Conservator, din care face parte şi prim-ministrul Boris Johnson, pentru faptul că au transmis populaţiei mesaje contradictorii în legătură cu relaxarea restricţiilor antiepidemice.
Citeşte şi Raed Arafat anunţă sfârşitul pandemiei. Când scapă românii de restricţii
În acelaşi timp, şeful OMS pentru Europa avertizează că vaccinurile anti-Covid ar putea crea „un fals sentiment de siguranţă”. Majoritatea ţărilor din Europa rămân ”vulnerabile” pe perioada pandemiei de coronavirus chiar dacă vaccinurile oferă speranţă, a declarat joi directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge. Deşi numărul infectărilor şi cel al deceselor asociate COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni, cifrele sunt „prea mari”, a afirmat Hans Kluge, subliniind că există „o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă”.