Anunţ sumbru făcut de Lukaşenko, aliatul lui Putin: „Lumea se apropie de un mare război, în care nu va exista niciun câştigător”

Președintele belarus Alexander Lukașenko, un apropiat al liderului rus Vladimir Putin, a avertizat că la orizont se întrevede un conflict global major.
Daniel Spătaru
13 iul. 2022, 11:55
Anunţ sumbru făcut de Lukaşenko, aliatul lui Putin:

Vorbind la o ceremonie dedicată absolvenților Academiei Militare din Minsk, Lukaşenko a acuzat SUA și națiunile occidentale că perpetuează o „ordine mondială multipolară” și susțin „regimuri deschis fasciste”, după cum transmite agenţia de stat Belta, preluată de Bussines Insider. „Comentariile lui Lukașenko au imitat practic afirmațiile fără temei ale lui Putin că guvernul ucrainean este fascist„, scrie publicaţia.

Lukaşenko a mai adăugat că Europa „nu decide nimic” și că se află „sub papucul Washingtonului”, acuzând totodată Occidentul că încearcă să producă haos și să îi distrugă țara. „Din păcate, o astfel de politică a Occidentului aduce lumea mai aproape de abisul unui mare război în care nu va exista niciun câștigător”, a subliniat liderul belarus.

Citeşte şi Putin, ameninţare ciudată pentru Occident: „Presiunea politică occidentală accelerează integrarea Rusiei cu Belarus”

„Evenimentele care se desfășoară astăzi în jurul Belarusului și Rusiei necesită o vigilență și o concentrare extremă”, a mai spus el, cu referire la războiul din Ucraina. „Conduse de Statele Unite, țările occidentale au distrus sistemul de securitate globală în mod consecvent, metodic și chiar împotriva propriilor interese naționale și dorințe ale popoarelor”, este convins Lukaşenko.

Se pare că noii „cruciați” ai Alianței Nord-Atlantice au decis brusc că este momentul potrivit pentru un alt „Drang nach Osten”, uitând cum s-au încheiat campanii similare pentru predecesorii lor istorici”, a mai spus Lukașenko, care a introdus special în discursul său expresia „Drang nach Osten”, folosită de liderul nazist Adolf Hitler ca parte a planului său de a captura teritoriul slav aflat la est de Germania, mai scrie Bussines Insider.

Citeşte şi Serviciile secrete spun că Belarus e pe cale să intre în război cu Ucraina. A sporit numărul oamenilor înarmaţi la graniţă, o rafinărie a fost golită complet

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...