Anunţ teribil de la UE: pregătiți-vă pentru restricţii! „Pandemia este încă foarte prezentă!”

Comisia Europeană a anunțat, într-un comunicat de presă, că masca de protecție ar putea redeveni necesară, precizând că pandemia de Covid-19 nu a dispărut complet.
Filip Stan
02 sept. 2022, 19:02
Anunţ teribil de la UE: pregătiți-vă pentru restricţii!
Anunţ teribil de la UE: pregătiți-vă pentru restricţii!

Anunţ teribil de la UE: pregătiți-vă pentru restricţii! Pe lângă masca de protecție, Comisia Europeană propune măsuri concrete pentru a evita o creștere bruscă a numărului de cazuri Covid-19 în acest sezon de toamnă și iarnă.

„Ultimii doi ani au pregătit UE pentru a se confrunta cu un alt val Covid-19 în această toamnă și iarnă. Acțiunile noastre de acum vor determina în mare măsură viitorul pandemiei și nivelul de imunitate care poate fi acumulat în rândul populației. Dacă se iau măsuri acum, se va limita presiunea asupra sistemelor de sănătate, perturbările din economie și provocările pentru societate”, susţine vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas.

Când ar putea reveni restricţiile COVID-19 în România. Autorităţile sunt îngrijorate de numărul mare de persoane care necesită internare după infectare

„Pandemia este încă foarte prezentă. Trebuie să acționăm acum, împreună, într-o manieră coordonată și susținută, pentru a ajuta la evitarea unui nou val de cazuri grave de Covid-19. Pentru a face acest lucru, este esențial ca toate statele membre să dispună de strategii solide de vaccinare pentru a se pregăti pentru toamnă și iarnă, inclusiv pentru introducerea vaccinurilor de rapel adaptate, recent autorizate. Ca să o spunem clar, trebuie să fim pregătiți să facem față unui nou sezon provocator”, a declarat și Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

Alexandru Rafila prevestește noile restricții anti-Covid! Ce îi așteaptă pe români din septembrie: „Vom folosi masca în mijloacele de transport în comun”

Astfel, Comisia Europeană vine cu următoarele recomandări pentru statele membre:

  • să îmbunătățească gradul de absorbție a vaccinului în cadrul vaccinării primare și a primei doze de rapel în rândul persoanelor eligibile. Acest lucru este deosebit de important pentru grupurile de populație care prezintă un risc mai mare de rezultate grave și pentru țările cu rate de vaccinare mai scăzute
  • să acorde prioritate administrării unei doze suplimentare de rapel pentru anumite grupuri de populație, în special pentru persoanele în vârstă de 60 de ani și peste și pentru alte persoane eligibile de orice vârstă care prezintă risc de boală severă
  • să combine Covid-19 și campaniile de vaccinare antigripală. Să însoțească vaccinarea de o comunicare clară și actualizată periodic, bazată pe evoluțiile epidemiologice, pe cunoștințele comportamentale și pe percepția publicului.
  • să asigurare unei comunicări clare către cetățeni cu privire la beneficiile vaccinării.

La data de 1 septembrie 2022, pe baza recomandării Agenției Europene pentru Medicamente, Comisia Europeană a autorizat în UE vaccinurile omicron adaptate de la BioNTech Pfizer și Moderna.

În funcție de situațiile epidemiologice, intervențiile non-farmaceutice, de exemplu măștile de protecție sau limitarea dimensiunii adunărilor, pentru a limita răspândirea virusului rămân o parte esențială a setului de instrumente ale statelor membre, mai susţine Comisia Europeană.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?