Anunţul care îl va înfuria pe Putin. SUA trimit 100 de „drone kamikaze” în Ucraina

Pentagonul intenționează să trimită în Ucraina zece dintre cele mai noi drone Switchblade, înarmate cu focoase de distrugere a tancurilor, pe lângă livrările anunțate anterior.
Filip Stan
05 apr. 2022, 20:46
Anunţul care îl va înfuria pe Putin. SUA trimit 100 de

SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe numite Switchblade, în cadrul unui pachet uriaş de arme aprobat de preşedintele Joe Biden la începutul acestei luni, au confirmat miercuri oficialii americani, transmite CNBC.

Celeste Wallander, secretarul adjunct al Apărării pentru afaceri de securitate internaţională, le-a spus parlamentarilor americani că Kievul a cerut armele, care sunt numite ”drone kamikaze”, în timp ce luptă împotriva invaziei ruse.

S-a aflat planul secret al lui Vladimir Putin. Orele următoare sunt cruciale pentru războiul din Ucraina

”Ne-am angajat să trimitem 100 de sisteme aeriene fără pilot tactice Switchblade, care urmează să fie livrate în cel mai recent pachet prezidenţial”, a declarat Wallander într-o audiere în faţa Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanţilor.

”I-am ascultat pe ucraineni şi luăm această cerere foarte în serios”, a spus ea. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor săptămâna trecută că dronele vor ajunge în curând în Ucraina. El a refuzat să detalieze mai departe.

Decizia de a echipa Ucraina cu dronele ucigaşe numite Switchblade vine în urma cererii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski adresată parlamentarilor americani pentru furnizarea de echipament militar suplimentar.

Desfăşurarea Switchblades în luptele din Ucraina ar putea fi cea mai importantă utilizare a acestor arme în luptă, deoarece nu este clar cât de des a folosit armata americană dronele ucigaşe pe câmpul de luptă.

AeroVironment, firma americană care produce arma, a refuzat să comenteze despre acest transfer de arme. Există două variante ale armei, Switchblade 300 şi 600. Nu este clar ce versiune trimite SUA în Ucraina.

Varianta 300 este concepută pentru a lovi ţinte mici. Poate încăpea într-un rucsac, cântăreşte puţin peste 5 kilograme şi are o autonomie de 10 mile.

România se alătură statelor europene şi expulzează 10 diplomaţi ruşi, pe care îi declară „personae non gratae”
Versiunea 600 a armei este concepută pentru a distruge tancuri şi alte vehicule blindate. Cântăreşte puţin mai mult de 54 de kilograme şi are o autonomie de peste 40 de mile.

Switchblade-urile sunt echipate cu camere, sisteme de navigaţie şi explozibili ghidaţi. Armele pot fi programate să lovească automat ţinte care se află la kilometri distanţă sau pot zăbovi deasupra unei ţinte până când un operator este angajat să lovească.

Atât sistemul de arme 300, cât şi 600 este distrus după lovirea ţintei dorite. Fiecare Switchblade este o dronă de unică folosinţă sau ”kamikaze”. Sistemele de arme sunt considerate mai ieftine decât combinaţia de a trage o rachetă Hellfire, fabricată de gigantul apărării Lockheed Martin, de o dronă MQ-9 Reaper a General Atomics. Switchblade 300 este estimat să coste doar 6.000 de dolari, potrivit unui articol al NBC News.

SUA vor anunţa miercuri un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei – oficial al administraţiei Biden

Statele Unite vor anunţa o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei miercuri, în coordonare cu statele G7 şi cu Uniunea Europeană, potrivit unui membru al administraţiei preşedintelui american Joe Biden, care a spus că pachetul amplu ”va impune costuri semnificative Rusiei şi o va trimite mai departe pe drumul spre izolarea economică, financiară şi tehnologică”, relatează CNN.

Noul pachet de sancţiuni va interzice toate investiţiile noi în Rusia, va spori sancţiunile asupra instituţiilor financiare şi întreprinderilor de stat din Rusia şi va sancţiona oficialii guvernului rus şi membrii familiei acestora.

”Aceste măsuri vor degrada instrumentele-cheie ale puterii de stat ruse, vor impune un prejudiciu economic acut şi imediat Rusiei şi vor trage la răspundere cleptocraţia rusă care finanţează şi sprijină războiul lui Putin”, a spus oficialul.
”Sancţiunile vor fi luate împreună cu aliaţii şi partenerii noştri, demonstrând hotărârea şi unitatea noastră în a impune Rusiei costuri fără precedent pentru războiul său împotriva Ucrainei”, a continuat el.

”Am ajuns deja la concluzia că Rusia a comis crime de război în Ucraina, iar informaţiile de la Bucea par să arate alte dovezi ale crimelor de război. Şi, aşa cum a spus preşedintele, vom colabora cu celelalte state pentru a ne asigura că există o răspundere deplină pentru aceste crime. Unul dintre aceste instrumente îl reprezintă sancţiunile şi am lucrat intens cu aliaţii noştri europeni pentru aplicarea unor sancţiuni suplimentare”, a conchis oficialul.

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Când va ninge prima oară în România. Meteorologii Accuweather știu data exactă când vor lovi primele ninsori
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Vine iarnă grea peste România! Data la care VA NINGE a fost anunțată deja
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Hackerii atacă utilizatorii iOS și Android prin metode care imită aplicații reale, spun experții
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Alice Walton depășește recordul și devine cea mai bogată femeie din lume
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...