Activele totale ale Libra Internet Bank au crescut cu 14%, atingând 12,7 miliarde de lei, în timp ce volumul creditelor acordate a urcat la 7,4 miliarde de lei, un avans de peste 9% față de 2023. Depozitele atrase de la clienți au avut, de asemenea, o evoluție pozitivă, crescând cu 14,5% și ajungând la 10,8 miliarde de lei.
Libra Internet Bank a înregistrat și performanțe solide. Rentabilitatea Capitalurilor Proprii (ROE) a ajuns la 20,1%, peste media de 18,6% a sistemului bancar, iar Rentabilitatea Activelor (ROA) a fost de 2,3%, comparativ cu media de 1,8%. De asemenea, rata creditelor neperformante s-a menținut la un nivel competitiv de 2%, sub nivelul mediu de 2,4% din piață.
Vezi și O bancă importantă din România își schimbă numele. Ce se întâmplă cu conturile clienților
Un rol important în rezultatele băncii l-a jucat orientarea strategică spre inovație. În 2024, Libra a lansat Libra Voice, primul asistent vocal bancar bazat pe inteligență artificială din România, integrat în aplicația de mobile banking.
Totodată, banca a fost printre primele instituții din țară care au implementat sistemul de plăți instant RoPay, bazat pe coduri QR. Pentru clienții business, platforma Live FX permite schimburi valutare în timp real, direct din aplicația de internet banking.
Pe lângă aceste inițiative, banca a introdus plăți instant în euro și a lansat Creditul InvestEU, un nou produs destinat companiilor, care beneficiază de garanții europene de până la 70% din valoarea finanțării.
„Rezultatele consistente ale Libra Internet Bank confirmă eficienţa modelului nostru bancar, construit pe strategia de nişă şi pe dezvoltarea accelerată a tehnologiei bancare de nivel înalt. Aceste realizări sunt posibile datorită unei echipe unite, motivate şi curajoase. Privim cu încredere către viitor, continuând să inovăm şi să creştem alături de clienţii noştri”, a precizat Cristina Mahika-Voiconi, director general Libra Internet Bank.
Fondată în 1996 la București, Libra Internet Bank este parte a grupului american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca s-a axat pe segmente de nișă precum Profesiile liberale, Real Estate și Agribusiness și are în prezent o rețea de 59 de sucursale în Capitală și alte mari orașe din România. De asemenea, este partenerul principal al unor fintech-uri internaționale de top și pionier în utilizarea tehnologiilor bancare avansate în România.