Anunțul șocant al unui fotbalist din naționala de fotbal a României. Eric Bicfalvi a ajuns pentru prima dată în Rusia la Tom Tomsk, în 2016, de la Dinamo Bucureşti, dar după un sezon a fost transferat la Ural Ekaterinburg cu care mai are contract până în vară şi unde are cele mai bune cifre din carieră: 167 de meciuri, 53 de goluri şi 15 pase decisive.
„M-am adaptat repede. În primul rând, am jucat deja în Ucraina. În al doilea rând, Rusia şi România sunt asemănătoare. Aici totul este ca în Europa: bucătărie, cultură, religie, oameni, mod de viaţă”, a spus Eric Bicfalvi pentru Sport Express.
Fotbalistul cu nouă selecţii şi un gol la naţionala României a fost întrebat dacă se consideră o legendă a clubului, după cei şase ani petrecuţi la Ural Ekaterinburg : „Nu-mi place deloc să gândesc în aceşti termeni. Îmi place să fiu un jucător de echipă şi să nu mă pun deasupra celorlalţi. Las fanii să judece, dar cu siguranţă nu mă voi numi legendă”. Eric Bicfalvi vorbeşte perfect limba rusă şi a recunoscut că se simte ataşat de ţară: „Am învăţat câteva cuvinte şi expresii în Ucraina. M-a ajutat foarte mult să citesc cărţi în limba rusă. Cred că după atâţia ani în această ţară deja am devenit şi eu rus!”.
După invazia Ucrainei, fotbaliştii străini din Rusia au putut să rezilieze unilateral contractul şi să plece în Europa, dar Eric Bicfalvi a preferat să rămână. „O dată am primit o ofertă, dar am ales să rămân la Ural. Sunt căutat la fiecare şase luni. Ultima dată când unele cluburi au încercat să profite de situaţia politică din jurul Rusiei s-au oferit să suspende contractul. Am refuzat. După aceea nu m-au contactat. După părerea mea, acest lucru este pur şi simplu necinstit în raport cu Ural. Sunt aici pentru al şaptelea an, dau totul pentru echipă şi nu pot face asta”, a spus Eric Bicfalvi.
Internaţionalul român a comentat şi sancţiunile pentru fotbalul din Rusia_ „Nu m-au surprins. Eram sigur că ţările vest-europene vor pune presiune asupra FIFA. Şi aşa s-a întâmplat: presa a scris despre asta în fiecare zi, iar până la urmă decizia a fost luată. Desigur, aceasta este o situaţie proastă atât pentru cluburile ruseşti, cât şi pentru echipa naţională. După părerea mea, campionatul rus este în primele şase ligi din Europa. Anterior, echipele au luptat nu doar pentru campionat, ci şi pentru cupele europene. Acum au dispărut. Sper că toate acestea se vor termina curând”.