La Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni a demarat, în august 2011, un proiect de reabilitare, modernizare și dotare, cu bani europeni, a cărui valoare a fost de 3.579.614 de lei. Executarea greșită a lucrărilor a dus la infiltrarea lichidului din fosa septică în conducta de apă potabilă.
Două buletine de analiză de laborator, din 23 iulie 2014, au relevat prezența în apa „potabilă” de materii fecale, E.coli, enterococi, stafilococi, streptococi, etc. Deși consumul de apă contaminată a dus la îmbolnăvirea bătrânilor „beneficiari” și a personalului, fiind semnalate cazuri frecvente de diaree și enterocolite ce au determinat personalul medical al complexului să solicite, chiar în cadrul ședințelor Comitetului de sănătate și securitate în muncă, din cadrul DGASPC Gorj, să înainteze probe de apă la Direcția de Sănătate Publică Gorj.
Șeful complexului, Stelian Luca, admite că buletinele de analize au arătat că apa este contaminată dar nu din cauza lucrărilor defectuoase ci pentru că așa vine ea…de la izvor.
„Este adevărat, s-au făcut analize…Ce se întâmplă? Apa vine de la „Cucute”, de sus…s-a constatat că nu este potabilă și o folosim ca apă menajeră”, a declarat Luca.
Potrivit gorj-domino.ro, analizele de laborator, efectuate bătrânilor, la Spitalul Județean Tg-Jiu și la un laborator privat, au confirmat prezența microbilor, trecuți pe buletinele de analiză de către DSP, dar și două cazuri cu infecții nosocomiale.
Deși au trecut doi ani și jumătate de când s-a constatat că apa este contaminată, conducerea complexului nu a luat măsuri de reparare a defecțiunilor care determină infestarea sa.