„Conform ultimelor date statistice primite de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), în martie 2015, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare practicate de Apa Nova București sunt pe poziția a 17-a, iar cele practicate de Apa Nova Ploiești pe poziția a 33-a, între tarifele practicate de cei 33 de operatori mari de servicii de acest tip din România”, precizeaza Apa Nova într-un comunicat de presă remis ziare.com.
în plus, Apa Nova București consideră că a respectat reglementarile în domeniul specific de activitate referitoare la calitatea ți continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.
„Reglementatorul tehnic al concesiunii, în prezent Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, a emis la termenele contractuale toate deciziile privind atingerea și menținerea conformității nivelelor de servicii„, se arată în documentul citat.
Apa Nova mai susține că ajustările tarifare au respectat întocmai prevederile contractului de concesiune și ale H.G. 1019/2000.
„Ajustările ordinare (tarifele sunt actualizate în funcție de rata inflației și de cursul de schimb Leu/Euro; aceste ajustări se pot aplica doar atunci când inflația crește/scade cu cel puțin 5%) au fost verificate, inclusiv veridicitatea datelor incluse în solicitare, si aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
Ajustări extraordinare (tarifele sunt actualizate pentru a compensa clienții/ Apa Nova București, (ANB) în urma apariției unor evenimente neprevăzute (de exemplu; modificări ale legislației, acordarea de fonduri nerambursabile etc.) au fost verificate de către Comisia Internatională de Experti tinând cont de evenimentul extraordinar invocat, impactul acestuia asupra fluxului de numerar al ANB, corectitudinea calculelor si au fost emise recomandările în cadrul unui Raport de Expertiză adresat ANRSC, ANB, Primăriei Municipiului Bucuresti (PMB) si Autoritătii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), într-un interval de 30 de zile de la primirea solicitării. ANRSC a aprobat sau respins implementarea ajustărilor extraordinare în intervalul prevăzut de la primirea Raportului Comisiei de Experti, bazându-se exclusiv pe concluziile si recomandările cuprinse în acesta”, se arată în comunicatul Apa Nova.
Citeşte şi: Interceptări dosar Apa Nova: „A venit DNA-ul peste noi. Au ridicat documente… Nasol rău de tot”
Apa Nova a anunțat joi că în afară de documentele ridicate, Direcția Națională Anticorupție nu a făcut alte percheziţii la sediul instituţiei. Totodată, Apa Nova va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate actele necesare, cele solicitate vizează contracte comerciale cu subantreprenori în perioada 2008-2015.
„Cu privire la solicitarea venită joi, 24 septembrie, din partea DNA Ploiești, Apa Nova București face următoarele precizări:
Joi, 24 septembrie, în cursul dimineții, la sediul Apa Nova București s-au prezentat doi reprezentanți ai DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, solicitând o serie de documente.
Reprezentanții DNA – Serviciul Teritorial Ploiești nu au fost însoțiți de reprezentanți ai altor instituții, nu au fost efectuate percheziții sau alte tipuri de verificări în birourile sediului.
Conducerea instituției a pus și va pune la dispoziție cu toată transparența cele solicitate. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008-2015 și sunt contracte comerciale cu subantreprenorii Apa Nova București”, se arată într-un comunicat de presă al Apa Nova.