APADOR-CH se delimitează de cererea de graţiere a lui Bivolaru, formulată de unul dintre fondatorii ONG-ului

Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (APADOR-CH) a transmis că se delimitează de scrisoarea publică adresată preşedintelui Klaus Iohannis pentru graţierea lui Gregorian Bivolaru, semnată de Gabriel Andreescu, unul dintre fondatorii ONG-ului.
Iulian Tudor
01 aug. 2016, 15:33
APADOR-CH se delimitează de cererea de graţiere a lui Bivolaru, formulată de unul dintre fondatorii ONG-ului

APADOR-CH se delimitează de scrisoarea publică adresată preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, prin care un membru fondator al APADOR-CH cere graţierea lui Gregorian Bivolaru. Poziţiile oficiale ale APADOR-CH sunt discutate întotdeauna în cadrul organizaţiei, sunt publicate pe site-ul propriu sau difuzate în media şi sunt asumate de conducerea asociaţiei. Solicitarea de graţiere a domnului Gregorian Bivolaru, făcută de domnul Gabriel Andreescu, reflectă strict punctul de vedere personal al autorului, precum şi activitatea pe care acesta a desfăşurat-o în legătură cu MISA. APADOR-CH şi-a exprimat constant rezerva faţă de măsura graţierii, în contextul recentelor dezbateri generate de incidentele din penitenciare. De asemenea, APADOR-CH precizează că la nivelul asociaţiei nu a fost analizată/aprobată o solicitare în sensul susţinerii graţierii domnului Biovlaru„, se arată în comunicatul emis de APADOR-CH.

Reacţia reprezentanţilor APADOR-CH vine după ce, sâmbătă, Gabriel Andreescu, fondator al ONG-ului, i-a solicitat preşedintelui Iohannis graţierea lui Gregorian Bivolaru, conform textului unei „scrisori-apel”, transmisă de biroul de presă al MISA.

„Vă scriu această scrisoare pentru a vă solicita graţierea lui Gregorian Bivolaru (…) Decizia luată de ÎCCJ într-o şedinţă-spectacol a încălcat cerinţe de corectitudine elementare şi contrazice faptul că la data declaratei infracţiuni: «relaţie sexuală cu o minoră», aceasta avea 17 ani, vârstă de consimţământ, şi nega să fi avut o astfel de relaţie. În anul 2015, Tribunalul Bucureşti a stabilit că interceptările folosite în proces au fost ilegale”, se spune în scrisoare.

Andreescu spune că „Arestarea lui Gregorian Bivolaru în Franţa s-a făcut prin falsificarea de către Poliţia Română a condamnării sale. «Relaţia sexuală cu o minoră» a fost transformată, pentru mobilizarea autorităţilor internaţionale, în «exploatare sexuală a minorilor şi pornografie infantil㻄.

Autorul scrisorii crede că preşedintele, folosind prerogativa „acordării graţierii individuale”, poate ridica „o povară de pe umerii statutului român” şi adaugă:. „Democraţia românească nu are cum deveni onorabilă, şi deci stabilă, atâta timp cât împotriva tuturor evidenţelor, instituţii de putere ale statului lucrează făţiş, sub ochii opiniei publice, pe care o mint ca să o mobilizeze şi să o solidarizeze cu ele, pentru reprimarea unui instructor yoga şi a adepţilor săi„.

Din aceste considerente, Gabriel Andreescu, care este şi autorul rapoartelor APADOR-CH asupra cazului MISA , face apel la preşedinte pentru graţierea lui Bivolaru, „care deja a stat în spatele gratiilor circa un an, în Suedia şi Franţa, în urma demersurilor făcute de autorităţile române în legătură cu decizia ÎCCJ din anul 2013”.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus in 22 iulie din Franţa în România, acesta fiind încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei. Curtea Supremă din Franţa a decis definitiv la data de 13 iulie să îl extrădeze în România pe Gregorian Bivolaru pentru a îşi ispăşi pedeapsa de şase ani de închisoare pentru trafic de persoane, dispusă în iunie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se deschide o fabrică unică în lume. UE a aprobat o investiție de circa 100 de milioane de euro
Capital.ro
Decizie pentru toți românii care au BULETIN. Au la dispoziție doar 15 zile
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
DATA LA CARE INTRĂ PENSIILE. S-a aflat acum!
Adevarul
Dacă lui Putin nu-i convine situația din Kursk, atunci „să plece naibii din Ucraina”, spune Casa Albă
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile salariaților care lucrează 12 ore pe zi
Ego.ro
Din cauza soacrei mele,mi-am luat copilul și am plecat. M-a umilit și...
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Guvernul a dat termen pentru români. Aveți timp 5 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
România se pregătește de RĂZBOI? Mișcare strategică CIUDATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...