Aparatul care dă contorul peste cap în noaptea de Revelion. Consumul poate crește cu până la 30%

Frigiderul este aparatul care consumă cel mai mult curent de Crăciun și Revelion. Multe persoane se trezesc cu facturi mai mari decât în lunile precedente și nu înțeleg de ce, iar specialiștii au oferit o explicație.
Filip Stan
31 dec. 2024, 10:43
Aparatul care dă contorul peste cap în noaptea de Revelion. Consumul poate crește cu până la 30%

Frigiderul consumă cel mai mult curent de Revelion. Cu ocazia sărbătorilor, frigiderul devine neîncăpător. Cârnații, sarmalele, fripturile, salatele, deserturile și băuturile ocupă tot frigiderul, iar acesta are nevoie de mai multă energie pentru a menține temperatura scăzută, mai ales dacă există mai multe straturi de produse care împiedică circulația eficientă a aerului rece.

Aparatul care îți mărește factura la energie chiar și atunci când nu este folosit. Oprește-l când dormi sau când pleci de acasă

În timpul pregătirilor și meselor festive, ușa frigiderului este deschisă constant. De fiecare dată când ușa se deschide, aerul rece din interior este înlocuit cu aer cald din bucătărie, forțând motorul frigiderului să funcționeze mai mult, potrivit CSID.

Greșeala pe care o fac mulți de Revelion

În perioada sărbătorilor, deci şi de Revelion, mulți oameni reduc temperatura frigiderului pentru a se asigura că alimentele rămân proaspete pentru mai mult timp și consumă mai mult curent. Este normal să aibă facturi mai mari dacă fac acest lucru.
Dacă nu vrei facturi mari, evită supraîncărcarea. Lasă spațiu pentru circulația aerului rece între alimente. Poți păstra unele produse în cămară sau balcon, dacă temperatura ambientală este scăzută. Încearcă să deschizi ușa cât mai rar posibil.

Nu coborî temperatura sub recomandarea producătorului. O setare mai joasă decât necesar nu va păstra alimentele semnificativ mai proaspete, dar va consuma mult curent. Dacă nu respecți această regulă, facturile tale vor crește.

Garnitura ușii trebuie să fie în stare bună. Dacă aerul rece scapă, frigiderul va consuma și mai mult curent.Consumul său poate crește cu până la 30% în această perioadă, așa că este bine să verifici cu atenție dacă ușa este închisă. Nu vei avea probleme dacă vei respecta sfaturile de mai sus și dacă nu vei băga multe produse în frigider.

Aparatul pe care n-ar trebui să-l lași în priză peste noapte. Durata de viață a dispozitivului este puternic afectată de acest obicei

Atunci când ne punem la somn, omitem să scoatem din priză anumite dispoitive și electrocasnice. Experții susțin că acest obicei este dăunător și ar trebui să scăpăm de el cât mai repede.

Multe persoane aleg să lase toată aparatura din locuință în priză peste noapte. Deisgur, nu vorbim despre electrocasnice precum frigiderul sau lada frigorifică, care nu trebuie deconectate de la sursa de curent.

Una dintre problemele despre care se discută adesea este legată de încărcarea telefonului pe timpul nopții. La fel de controversată este și situația în care încărcătorul este lăsat în priză pe tot timpul nopții.

Citește și: Trucul prin care aparatele SGR nu o să-ți mai respingă ambalajele. La ce trebuie să fie atenți românii pentru a-și putea recupera garanția

Telefonul este dispozitivul pe care îl folosim cel mai mult pe timpul zilei. De aceea, uneori e nevoie de mai multe cicluri de încărcare. Majoritatea persoanelor îl lasă al încărcat de seara până a doua zi. În general, pentru a se încărca complet, un telefon are nevoie de două ore. Dacă te-ai gândit cî încărcătorul lăsat în priză fără telefon consumă curent, iată ce spun specialiștii.

David MacKay, profesor la Universitatea din Cambridge, susține că dacă ții încărcătorul în priză sau dacă îl scoți după ce telefonul s-a încărcat, diferența este insesizabilă, pentru că un încărăctor lăsat în priză nu consumă mult curent.

Potrivit unui studiu realizat în 2012, care compara cantiatea de curent consumată în ambele situații, atunci când un încărcător este atașat la telefon, consumul este 3,68 wati. Atunci când este lăsat pur și simplu în priză, consumul este 0,26 wati.

Atunci când telefonul este încărcat în totalitate, consumul scade până la 2,24 wati. Conform aceluiași studiu, în medie, o familie plătește puțin peste 5 dolari pe lună pentru încărcarea telefoanelor.

Citește și: Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun aliat pentru curățenia din casă! Trucul magic descoperit de o gospodină

Cu toate astea, nu este recomandată lăsarea telefonuli la încărcat peste noapte, pentruă că acest obicei poate dăuna bateriei dispozitiviului. Mai mult, nu ar trebui să îți lași smartphone-ul să se încarce 100%. Cel mai bine ar fi să ajungă la 80% pentru ca durata sa de viață să fie una mai îndelungată. Totodată, nu este recomandat nici să îl lași să se descarce complet, ci să te asiguri că nivelul bateriei nu scade sub 20%.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Lidl are la raft în toate magazinele de joi, 3 aprilie, patru produse pentru bucătărie pe care românii se bat să le cumpere. Au prețuri excelente, se vor vinde repede
Capital.ro
Taxă auto pentru românii cu mașini vechi. Guvernul dă ordin Primăriilor: Discutăm de 7-10 ani
Playtech.ro
Imagini rare cu fiul Ioanei Băsescu. Talentul impresionant pe care îl are Radu, nepotul fostului preşedinte, la doar 10 ani
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Mariana Moculescu, în pragul evacuării. Fostul soţ, Horia Moculescu, a sfătuit-o să-şi găsească serviciu: „Nu pot da mai mult decât pot”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Controverse în jurul unui săpun: Nicolae Ceaușescu și un denunț penal
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cine este jandarmul de 34 de ani care s-a împușcat în cap la locul de muncă. Colegii săi sunt în stare de șoc
Cancan.ro
ADIO, plată cu cardul și cu telefonul mobil. Care este noua metodă de a achita contactless
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
A murit! Doliu și durere în Familia Regală Britanică. S-a stins la 79 de ani
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Ambasada SUA avertizează România. Trebuie să dăm bani pentru a avea pace
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alla Pugaciova a lansat cântece împotriva războiului dus de Rusia (AUDIO)