Aparatul care dă contorul peste cap în noaptea de Revelion. Consumul poate crește cu până la 30%

Frigiderul este aparatul care consumă cel mai mult curent de Crăciun și Revelion. Multe persoane se trezesc cu facturi mai mari decât în lunile precedente și nu înțeleg de ce, iar specialiștii au oferit o explicație.
Filip Stan
31 dec. 2024, 10:43
Aparatul care dă contorul peste cap în noaptea de Revelion. Consumul poate crește cu până la 30%

Frigiderul consumă cel mai mult curent de Revelion. Cu ocazia sărbătorilor, frigiderul devine neîncăpător. Cârnații, sarmalele, fripturile, salatele, deserturile și băuturile ocupă tot frigiderul, iar acesta are nevoie de mai multă energie pentru a menține temperatura scăzută, mai ales dacă există mai multe straturi de produse care împiedică circulația eficientă a aerului rece.

Aparatul care îți mărește factura la energie chiar și atunci când nu este folosit. Oprește-l când dormi sau când pleci de acasă

În timpul pregătirilor și meselor festive, ușa frigiderului este deschisă constant. De fiecare dată când ușa se deschide, aerul rece din interior este înlocuit cu aer cald din bucătărie, forțând motorul frigiderului să funcționeze mai mult, potrivit CSID.

Greșeala pe care o fac mulți de Revelion

În perioada sărbătorilor, deci şi de Revelion, mulți oameni reduc temperatura frigiderului pentru a se asigura că alimentele rămân proaspete pentru mai mult timp și consumă mai mult curent. Este normal să aibă facturi mai mari dacă fac acest lucru.
Dacă nu vrei facturi mari, evită supraîncărcarea. Lasă spațiu pentru circulația aerului rece între alimente. Poți păstra unele produse în cămară sau balcon, dacă temperatura ambientală este scăzută. Încearcă să deschizi ușa cât mai rar posibil.

Nu coborî temperatura sub recomandarea producătorului. O setare mai joasă decât necesar nu va păstra alimentele semnificativ mai proaspete, dar va consuma mult curent. Dacă nu respecți această regulă, facturile tale vor crește.

Garnitura ușii trebuie să fie în stare bună. Dacă aerul rece scapă, frigiderul va consuma și mai mult curent.Consumul său poate crește cu până la 30% în această perioadă, așa că este bine să verifici cu atenție dacă ușa este închisă. Nu vei avea probleme dacă vei respecta sfaturile de mai sus și dacă nu vei băga multe produse în frigider.

Aparatul pe care n-ar trebui să-l lași în priză peste noapte. Durata de viață a dispozitivului este puternic afectată de acest obicei

Atunci când ne punem la somn, omitem să scoatem din priză anumite dispoitive și electrocasnice. Experții susțin că acest obicei este dăunător și ar trebui să scăpăm de el cât mai repede.

Multe persoane aleg să lase toată aparatura din locuință în priză peste noapte. Deisgur, nu vorbim despre electrocasnice precum frigiderul sau lada frigorifică, care nu trebuie deconectate de la sursa de curent.

Una dintre problemele despre care se discută adesea este legată de încărcarea telefonului pe timpul nopții. La fel de controversată este și situația în care încărcătorul este lăsat în priză pe tot timpul nopții.

Citește și: Trucul prin care aparatele SGR nu o să-ți mai respingă ambalajele. La ce trebuie să fie atenți românii pentru a-și putea recupera garanția

Telefonul este dispozitivul pe care îl folosim cel mai mult pe timpul zilei. De aceea, uneori e nevoie de mai multe cicluri de încărcare. Majoritatea persoanelor îl lasă al încărcat de seara până a doua zi. În general, pentru a se încărca complet, un telefon are nevoie de două ore. Dacă te-ai gândit cî încărcătorul lăsat în priză fără telefon consumă curent, iată ce spun specialiștii.

David MacKay, profesor la Universitatea din Cambridge, susține că dacă ții încărcătorul în priză sau dacă îl scoți după ce telefonul s-a încărcat, diferența este insesizabilă, pentru că un încărăctor lăsat în priză nu consumă mult curent.

Potrivit unui studiu realizat în 2012, care compara cantiatea de curent consumată în ambele situații, atunci când un încărcător este atașat la telefon, consumul este 3,68 wati. Atunci când este lăsat pur și simplu în priză, consumul este 0,26 wati.

Atunci când telefonul este încărcat în totalitate, consumul scade până la 2,24 wati. Conform aceluiași studiu, în medie, o familie plătește puțin peste 5 dolari pe lună pentru încărcarea telefoanelor.

Citește și: Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun aliat pentru curățenia din casă! Trucul magic descoperit de o gospodină

Cu toate astea, nu este recomandată lăsarea telefonuli la încărcat peste noapte, pentruă că acest obicei poate dăuna bateriei dispozitiviului. Mai mult, nu ar trebui să îți lași smartphone-ul să se încarce 100%. Cel mai bine ar fi să ajungă la 80% pentru ca durata sa de viață să fie una mai îndelungată. Totodată, nu este recomandat nici să îl lași să se descarce complet, ci să te asiguri că nivelul bateriei nu scade sub 20%.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
„Un haos total!” Elena Lasconi, prima reacție pentru Fanatik după decizia de suspendare a anulării alegerilor
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care România a pierdut-o. Toți românii o păstrează în amintire: Ne pleacă oameni dragi..
Playtech.ro
Distanţa dintre perete şi frigider. Aşa va consuma mai puţin curent
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Rusia amenință Europa cu folosirea armelor nucleare dacă se confruntă cu acțiuni considerate neprietenoase
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Luna mai aduce vreme rece și prea multe ploi. Prognoza ANM
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Doliu în lumea fotbalului! A murit chiar în camera de hotel, înainte de un meci important
Cancan.ro
Orașele din România în care sunt anunțate ninsori pe 1 Mai, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Proprietarii de case și terenuri trebuie să declare tot la Primărie. E lege. Amendă 1.500 de lei dacă nu faci asta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Ce pensie primește un român în 2025, dacă a lucrat doar 15 ani cu carte de muncă
MediaFlux
Vouchere de 10.000 lei pentru cupluri, în 2025. Anunțul Ministerului Muncii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
E la mare modă: planta zen care te liniștește… până-ți crapă ficatul