Apare pe piaţă pilula antiCOVID. Compania a renunțat recent la două vaccinuri experimentale. Gigantul american are șase unități în Irlanda.
Vicepremierul Leo Varadkar a vorbit miercuri seară despre această nouă descoperire. Pilula antiCOVID ar putea fi la un pas distanță, potrivit Daily Mail. Compania MSD Pharmaceutical, cunoscută drept Merck & Co. în SUA și Canada, dezvoltă un tratament cu tablete pentru virus.
Vicepremierul Leo Varadkar a declarat, într-o discuție cu partidul său, despre acest medicament-minune. Anterior, compania a încercat să dezvolte două vaccinuri anti-COVID, dar experimentele nu au dat rezultatele dorite.
Compania are operațiuni în Dublin, Cork, Carlow, Tipperary și Meath, la nivelul Irlandei. Compania dispune de un personal de 2.700 angajați în SUA.
Totodată, Varadkar a susţinut că datele provenite din Israel, potrivit cărora aproape 50% din populație s-a vaccinat deja anti-COVID (prima doză) sunt „încurajatoare!”. La începutul săptămânii, un studiu israelian a arătat că sub 1% dintre cei vaccinați au mai contractat virusul.
Un nou medicament cu o eficienţă sporită în combaterea COVID-19 a fost descoperit în urma unui studiu efectuat de un institut medical din Montreal (cel mai mare oraș din provincia canadiană Quebec). Este vorba despre Colchicina, care a scăzut decesele cu 44%, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de ventilaţie mecanică s-a redus la jumătate.
Medicul român Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi, totodată, preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, a făcut publice în spațiul virtual rezultatele acestei cercetări.
În cadrul celei de-a doua etape de vaccinare din România, în perioada 15 ianuarie-28 ianuarie, s-au programat 908.092 de români. Dintre care aproximativ 400.000 sunt adulți peste 65 de ani.
În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până joi, 28 ianuarie, orele 09:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 908.092 persoane din etapa a II-a de vaccinare (368.584 adulți peste 65 ani, 209.393 persoane cu afecțiuni cronice și 330.115 angajați din domenii esențiale).
Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta doza de rapel și vaccinarea persoanelor vulnerabile – bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea, într-o conferință de presă.
Citeşte şi: Spray-ul nazal din Turcia care ucide coronavirusul în doar un minut