Cu mare întârziere de la momentul diagnosticării şi din cauza costurilor mari de spitalizare şi tratament, doamna Adela Rogojinaru a început efectiv tratamentul în 10 septembrie 2012, într-un stadiu deja avansat al bolii, în care starea de sănătate i se deteriorase alarmant. Cumpărarea tratamentului cu vemurafenib (Zelboraf), un citotastic de ultimă generație, o parte din costurile de spitalizare, ca și alte costuri medicale, au fost posibile prin campania de strângere de fonduri iniţiată de Universitatea din Bucureşti.
După 10 luni de tratament cu vemurafenib (Zelboraf), s-a instalat rezistența la tratament, așa cum arată majoritatea studiilor clinice desfășurate. Este astfel recomandată întărirea răspunsului imunitar antitumoral cu ipilimumab (Yervoy, sub denumirea comercială). Acest tratament se aplică în patru reprize, prin perfuzie, iar gramajul tratamentului se stabilește în funcție de greutatea corporală a pacientului. Tratamentul integral constă în administrarea a 4 cure de tratament, fiecare cură conținând 3 flacoane de ipilimumab. Costul integral al tratamentului este de 235.340 RON (= 52.872 Euro, la cursul Euro de astăzi). Prima cură de tratament a fost deja administrată în data de 14 august 2013, ea fiind acoperită exclusiv din fondurile proprii ale familiei doamnei profesoare Adela Rogojinaru. Suma rămasă spre donație pentru care facem acest apel public este de 176.505 RON (=39.654 Euro, la cursul zilei de astăzi). În paralel cu tratamentul cu ipilimumab, doamna profesoară Adela Rogojinaru urmează un tratament constând în sesiuni de radioterapie.
Campania umanitară „Salvăm un profesor, salvăm generaţii!”, iniţiată de Universitatea din Bucureşti pentru doamna conferențiar Adela Rogojinaru, continuă prin apelul către publicul larg, către întreg mediul academic, către specialiştii din domeniu, către mediul de afaceri, către foştii săi studenți, precum şi către toţi cei care pot susţine, cu orice contribuţie financiară, continuarea tratamentului. Precizăm că aceste tratamente pentru melanom malign sunt de ultimă generație și singurele care asigură șanse de supraviețuire în cazul acestei maladii extrem de virulente, pentru care nu au existat terapii specifice eficace în ultimii treizeci de ani.
În această perioadă de dialog ne-am bucurat de solidaritatea Dumneavoastră prin mesajele exprimate, dar, mai ales, prin acţiunile concrete materializate de bilanţul de acum. Mulţumim din suflet tuturor persoanelor care au donat, care sunt alături de doamna profesoară în aceste momente: ASOCIAȚIA ANOTHER CHANCE, ASOCIAŢIA NOCTILUCENT, BANCA TRANSILVANIA (Agenţia Universitate), BRITISH AMERICAN TOBACCO, CABINET STOMATOLOGIC DR DIACONU SRL, DC COMMUNICATION S.R.L., ECHIPA DE PR, EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), colectivul profesoral de la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA, FARMEXIM S.A, FUNDAŢIA ART PRODUCTION (JTI ROMÂNIA), FUNDAŢIA CARITAS GRECO-CATOLIC, FUNDAȚIA THE GROUP, FUNDAȚIA INES, GELID ACTUARIAL COMPANY S.R.L., SC SCO GENERAL SERVICES, GERMANOS TELECOM ROMÂNIA S.A., IMAGE PUBLIC RELATIONS SRL, S.C. LINKS ASSOCIATES S.R.L., MANOO ATELIER SRL-D, MCCANN ERICKSON PR ROMÂNIA, MORE MARKETING SOLUTIONS SRL, NUTRIVITA S.R.L, OPTIMCORE CONSULTING, PATRIARHIA ROMÂNĂ FILANTROPIA, PERFECT LTD CO, PRIMATEHNIC SERVICE S.R.L., PRISTOP D. O. O., SC PROTMED IMPEX SRL, RINYA CONSULTING TRAINING SRL,SC SCO GENERAL SERVICES,SENSIBLU, SYNERGY COMMUNICATIONS SRL, TUDOR TEHNICA MEDICA RO BUCURESTI, UNITED MARKETING PARTNER, UNITED MEDIA CORPORATION.
Parteneri ai campaniei Salvăm un profesor, salvăm generaţii! sunt Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România şi Samdam Solutions S.R.L.
Ne puteţi ajuta şi sprijini apelând la următoarele modalităţi de donaţie.
Prin Internet Banking, în conturile: CONT LEI: RO19INGB0000999903185855; CONT EURO: RO12INGB0000999903185496; CONT DOLARI: RO96INGB0000999900893814.
Prin ordin de plată, aceleaşi conturi, dar adăugând următoarele informaţii:
Titular de cont: Lucia Astratinei
CNP 2890314460024
COD SWIFT: INGBROBU
Banca ING BANK N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, Bucureşti, România.
La Facultatea de Litere şi un punct fix pentru strângerea fondurilor. Donaţiile se pot face în fiecare zi, în intervalul 9:00 – 16:00, la Departamentul ID al Facultăţii de Litere (Str.Edgar Quinet, nr. 5-7, aripa stângă). Persoana de contact este Izabela Nidelea, secretar departamentul de Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Litere, 021-3146177.
Prin PayPal: Începând cu data de 19 septembrie 2012, sistemul de donaţii prin pay pal a devenit activ. Accesaţi www.media.unibuc.ro şi, pe pagina principală a site-ului, în partea dreaptă sus veţi regăsi iconiţa pay pal pe care puteţi da click şi aduce contribuţia voastră pentru doamna profesoară.
Orice contribuţie financiară este binevenită. Vă suntem recunoscători pentru implicare şi vă vom ţine la curent cu evoluţia stării de sănătate a doamnei profesor Adela Rogojinaru.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.media.unibuc.ro, secţiunea Campanii sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CampanieUmanitaraPentruAdelaRogojinaru.
Adela Rogojinaru este doctor în filologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, director al Departamentului de Ştiinţe ale Comunicării, şef de colectiv la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. Pe lângă experienţa didactică de peste 25 de ani, deţine expertiză în programe ale Uniunii Europene, are experienţă internaţională în domeniul Relatiilor Publice şi Comunicării Organizaţionale şi este autor şi coordonator al unor volume de profil. Este director executiv al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), fost vice-președinte și preşedinte al secţiei de Comunicare Strategică şi Organizaţională a ECREA (European Communication Research and Education Association), membru în Juriul de Onoare al ARRP (Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice), membru al ICA (International Communication Association) şi membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research).
Portofoliul profesional al Adelei Rogojinaru include și contribuţii de referinţă în reforma politicilor educaţionale. Cel mai tânăr şef de secţie al reînfiinţatului Institut de Ştiinţe ale Educaţiei de la începutul anilor 1990, apoi expert în politici educaționale în cadrul Ministerului Educației, a fost autorul unor iniţiative vizionare de excepţie în modernizarea formării profesionale din România, la nivel european şi internaţional. Succesul programului Uniunii Europene Phare VET din România i se datorează în cea mai mare măsură.
Persoana de contact: Raluca Moise, coordonator al campaniei umanitare pentru strângere de fonduri, raluca.moise@unibuc.eu, 0721985429.