„Donatorii înseamnă viaţă pentru cei aflaţi în suferinţă şi, de aceea, vrem să mulţumim tuturor voluntarilor noştri înscrişi până în prezent în Registrul Naţional de Celule Stem. Fiecare dintre aceştia poate fi perechea salvatoare pentru cineva bolnav din România sau din orice altă parte a lumii. Încurajăm cât mai mulţi români să se alăture registrului. Înscrierea este un gest simplu, dar care poate salva o viaţă. Copiii şi adulţii din România diagnosticaţi cu leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin sau ale sistemului imunitar au şanse mai mari atunci când găsesc mai rapid şi mai uşor donatorii, cu ajutorul Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH)”, a explicat Tătaru în mesaj, care a fost prezentat de secretarul de stat Dragoş Garofil, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.
Potrivit ministrului, România face parte din cele 62 de ţări care au deschis şi dezvoltat registre ale donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, iar orice persoană sănătoasă cu vârsta între 18 şi 45 de ani poate fi un potenţial donator şi poate salva viaţa unui pacient diagnosticat cu o boală de sânge gravă care nu are tratament.
„Mulţumesc cadrelor medicale care au continuat activitatea de transplant, chiar în situaţia epidemiologică actuală în care ne aflăm, continuând să salveze vieţi”, a mai transmis Tătaru.