Plecând de la ideea că de cele mai multe ori anumiţi angajaţi aleg să îşi exprime frustrările legate de locul de muncă pe contul personal de Twitter, Ricardo Kawase, unul dintre inventatorii aplicaţiei, a considerat că acest tip de comunicare este cel mai vulnerabil pentru angajat, scrie Mediafax care citează Daily Mail.
Modul de funcţionare al aplicaţiei „FireMe!” se bazează pe monitorizarea mesajelor pe care angajatul le transmite prin intermediul reţelei de socializare Twitter. Astfel, aplicaţia va stabili dacă un eventual mesaj este „ameninţător” pentru cariera angajatului, şi îl va anunţa pe acesta.
Cu toate acestea, un dezavantaj al „FireMe!” este că, deşi îşi va anunţa utilizatorul de greşeala pe care urmează să o facă, mesajul ameninţător va fi totuşi postat pe o „pagină a ruşinii” integrată special în aplicaţie.
Astfel, de fiecare când utilizatorul „FireMe!” va scrie un mesaj pe Twitter despre şeful său sau colegii de la serviciu, aplicaţia îi va trimite un mesaj apropiat de formularea: „Îţi imaginezi ce s-ar întâmpla dacă şeful tău ar vedea că ai spus: îmi urăsc jobul atât de mult? Ai spus asta pe Twitter şi toată lumea poate vedea asta„.
Pentru a face aplicaţia mai interactivă, creatorii săi au integrat un sistem de punctare pentru fiecare user în parte. Astfel, „FireMe!” va stabili un procent de risc de concediere pentru fiecare persoană care foloseşte această aplicaţie.
Conform echipei de dezvoltatori a „FireMe!”, în luna iunie a anului trecut aplicaţia a înregistrat peste 22.000 de mesaje periculoase pentru locul de muncă transmise de diverşi angajaţi din toată lumea.