Astfel, servicii de taximetrie ca cele oferite de aplicaţia Uber, care a devenit din ce in ce mai populară în Bucureşti, sunt scoase în afara legii de Parlament după ce taximetriştii au protestat în numeroase rânduri deoarece aceste servicii le luau clienţii, potrivit Agerpres.
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege cu 298 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi 16 abţineri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în sensul sancţionării contravenţionale a persoanelor fizice şi juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art.7 din lege. Potrivit actului normativ, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.
De asemenea, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă. Potrivit proiectului, este interzis transportul public contra cost de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3.5 tone fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă, potrivit prevederilor legii, sau altă autorizaţie valabilă.
Proiectul de lege pentru completarea art.55 din Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere a fost adoptat de Senat în octombrie 2014, Camera Deputaţilor este Cameră decizională.