Aplicaţii care îi ajută pe părinţi să monitorizeze felul în care copiii lor folosesc Internetul

Părinţii vor avea la dispoziţie aplicaţii prin care vor putea monitoriza şi controla modul în care copiilor lor folosesc Internetul, în contextul în care vârsta utilizatorilor de smartphone-uri şi tablete scade tot mai mult.
Roxana Gagiu
01 apr. 2013, 17:13
Aplicaţii care îi ajută pe părinţi să monitorizeze felul în care copiii lor folosesc Internetul

Aplicaţia Kytephone le permite părinţilor să controleze programele şi site-urile pe care copiii lor le folosesc şi să vadă de la ce persoane primesc minorii mesaje şi apeluri.

Compania a pus luni la dispoziţie o aplicaţie Kytetime pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 17 ani. Noua aplicaţie are multe din trăsăturile Kytephone, însă nu include şi capacitatea de a bloca apeluri.

La începutul lunii martie, Net Nanny, o companie de programe de monitorizare, a lansat o aplicaţie pentru dispozitivele iOS ale Apple pentru a filtra conţinutul pe internet şi pentru a bloca vulgarităţile.

„Smartphone-urile şi tabletele au adăugat noi tehnologii, cu noi provocări (pentru părinţi) – capacităţi depline pentru navigarea pe internet, mesaje nelimitate, acces la sute de mii de aplicaţii bune, proaste şi dăunătoare”, a spus Russ Warner, director executiv al companiei cu sediul al Salt Lake City.

Versiunea Android a Net Nanny, care se vinde la preţul de 12,99 dolari, poate controla ce aplicaţii foloseşte un copil. Aplicaţia este de asemenea disponibilă pentru dispozitive iOS, cu opţiuni mai puţine, la preţul de 4,99 dolari.

Compania introduce de asemenea Net Nanny Social, un instrument pe bază de abonament care le permite părinţilor să monitorizeze pe internet probleme precum cele legate de intimidările cibernetice, hărţuiri sexuale sau furturi de identitate pe reţele de socializare precum Facebook sau Twitter. Serviciul costă în SUA 19,99 dolari pe an.

Pentru părinţii copiilor cu vârste între 2 şi 8 ani, compania Playrific, cu sediul la Boston, are o aplicaţie gratuită cu un browser blocat care permite numai conţinut corespunzător pentru copii, inclusiv filmuleţe educaţionale, jocuri şi cărţi interactive.

Aplicaţia, disponibilă pentru Android, iPad şi pe Internet, selectează conţinutul pe baza intereselor copilului, pe care le învaţă de-a lungul timpului, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Un studiu realizat de Pew Research Center arată că mai mult de o treime din adolescenţii americani au un smartphone, în creştere de la o mai mult de o cincime în 2011. Pentru aproape jumătate din aceşti utilizatori, telefonul este principalul instrument de navigare pe internet, părinţii având dificultăţi în a supraveghea comportamentul copiilor.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Preparatele românești care i-au înnebunit până și pe turiștii străini. Sunt atât de gustoase, încât sunt comandate pe bandă rulantă: “Magnifică”
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
Cât e SALARIUL LA SRI, în 2024. Mulți tineri visează să se poată angaja aici
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Monica Tatoiu a ajuns la o pensie de procuror. Recalcularea i-a adus mai mulți bani în buzunar
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Patru tineri filmați furând o bancă din Bacău; Poliția îi caută
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...