Apocalipsa meteo în România! Ploile torențiale și furtunile din week-end care au lăsat dezastru în urma lor. În județul Arad, un localnic a fost găsit mort, într-o zonă în care viiturile au făcut ravagii. Pompierii cred că apele l-au surprins și l-au târât 5 kilometri. În Hunedoara, aproximativ 200 de localnici din patru sate sunt izolați, după ce un drum s-a surpat, iar alți oameni au fost salvați în ultimul moment din mijlocul torenților care au luat pe sus mașini.
Duminică, podurile improvizate de pe DJ 203L, pe raza comunelor Brăeşti şi Bozioru din judetul Buzău, au fost grav afectate. De asemenea, nu s-a mai mai circulat la intrare în Bozioru și la intrare în Brăești. Nicio localitate nu este total izolată.
Citeşte şi: Harta României devine portocalie. ANM anunţă noi coduri de fenomene periculoase
Ploile au făcut prăpăd şi în județul Sibiu. O localitate a fost inundată în 20 de minute. Mai multe gospodării au fost distruse. Ploaia torențială de 20 de minute a inundat o localitate întreagă din Sibiu. Deși albia râului a fost curățată și adâncită, nu a putut face față cantității de apă căzute. Autoritățiile au emis o avertizare de cod roșu în zonă. Alte trei așezări vecine, satele Netuș, Movile și Noiștat au fost afectate de ploi puternice, însă apa a început să se retragă după aproximativ jumătate de oră.
O tornadă a semănat teroare în Giurgiu, în apropiere de lacul Mihăilești,iar o alta i-a surprins și pe șoferii care circulau pe drumul dintre Brașov și Sighișoara, chiar înainte de începutul furtunii. Și în județul Dâmbovița mai multe gospodării au fost inundate. Oamenii au încercat să sape șanțurile din fața caselor doar ca să-și salveze agoniseala de-o viață.
Ploile și căderile de grindină fac ravagii în majoritatea țării. O cantitate semnificativă de apă a căzut și în Delta Dunării, iar oamenii au rămas fără principala cale de acces. Dunărea umflată a înghițit chiar sub privirile unor oameni malurile neconsolidate din satul Pătlăgeanca, aflat în județul Tulcea. Aceștia au rămas fără principala cale de acces. Stratul de gheață nu s-a topit nici la ore distanță după furtună.
Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Un ciclon loveşte România după episodul scurt de caniculă
Și Capitala a fost sub cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Mai mulți copaci au fost puși la pământ din cauza furtunii iar oamenii au primit mesaje Ro-Alert. Mai multe curse care trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Otopeni au rămas în aer până când vântul s-a domolit, iar trenurile au avut mari întârzieri uriașe după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată.
Meteorologii au anunțat că vremea va rămâne instabilă până la finalul acestei luni.