Apple cere interzicerea a opt smartphone-uri Samsung în SUA

Apple a cerut în justiţie interzicerea de la comercializare a opt smartphone-uri şi o tabletă Samsung, după ce a câştigat vineri procesul împotriva principalului rival, însă produsele sunt din generaţiile trecute, iar interdicţia nu ar afecta semnificativ compania sud-coreeană, transmite Bloomberg.
Romania TV
28 aug. 2012, 08:47
Apple cere interzicerea a opt smartphone-uri Samsung în SUA

Un juriu federal a decis vineri că mai multe produse din gama Samsung Galaxy încalcă şase brevete ale Apple care privesc designul şi funcţionalitatea smartphone-urilor şi tabletelor, acordând companiei americane daune de 1,05 miliarde dolari.

Sancţiunea financiară poate fi extinsă de judecătorul care prezidează procesul, deoarece verdictul cuprinde şi o constatare că Samsung a încălcat cu bună ştiinţă patentele Apple. Totodată, Apple poate solicita acum eliminarea de pe piaţă a produselor „vinovate” de infringement. Mai devreme în desfăşurarea procesului, instanţa a acordat Apple o interdicţie preliminară temporară de la comercializare în Statele Unite a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1.

Astfel, Apple doreşte acum transformarea interdicţiei temporare într-una permanentă şi extinderea ei la opt smartphone-uri Samsung.

Efectul asupra vânzărilor Samsung va fi neglijabil, deoarece cele mai noi modele ale companiei, inclusiv Galaxy S III, nu sunt pe lista Apple, a declarat pentru Bloomberg analistul Mark Newman de la Sanford C. Bernstein, care a lucrat anterior la Samsung. El estiemază că cele opt produse atacate de Apple generează maximum 1,4% din profitul Samsung.

Cel mai bine vândut model de pe lista Apple este smartphone-ul Samsung Galaxy Prevail, care a generat în perioada 2010-2012, în SUA, venituri de 378 milioane de dolari, potrivit datelor depuse la proces de Samsung.

Celelalte modele aflate pe listă sunt Galaxy S II Epic 4G, Galaxy S 4G, Galaxy S II T-Mobile, Galaxy S Showcase, Galaxy S II AT&T, S II Skyrocket şi Droid Charge. Cele opt modele au totalizat vânzări de 9,1 milioane de unităţi în perioada 2010-2012 pe piaţa SUA.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'