Gigantul american trebuie să se supună unei acțiuni în justiție intentată de mai mulți reclamanți din SUA, din șapte state. Utilizatorii Apple au susținut că gigantul tehnologic a vândut tastaturile „fluture” de pe laptopurile MacBook, MacBook Air și MacBook Pro, din 2015 până în 2019 știind că acestea avea taste nefuncționale, fragile și lipicioase.
Fiecare client ar putea primi până la 395 de dolari dacă au înlocuit mai multe tastaturi, 125 de dolari dacă au înlocuit una singură și 50 de dolari pentru cei care au înlocuit capacele taselor.
Tastatura laptopurilor vândute în această perioadă utiliza un sistem nou, numit fluture, datorită designului interior. Tehnic, tastatura trebuia să ofere un sentiment mai bun la apăsare şi scriere. Balamaua sa era asemănătoare unei aripi. La o tastatură obișnuită, tastele sunt atașate cu ajutorul a două bucăți de plastic care se încrucișează și se închid ca o foarfecă atunci când sunt apăsate.
În proces, Apple a fost acuzată că ştia de problema cu praful, dar a ignorat-o şi a continuat să vândă laptopuri cu acest design vreme de mai mulţi ani. Practic, din cauza prafului și a mizeriei, tastele deveneau imediat nefuncționale.
Din cele 50 de milioane de dolari, până la 15 milioane ar putea ajunge la avocaţi, sub forma comisioanelor legale, scrie presa internațională.
De-a lungul timpului, scandalurile s-au ținut „lanț” de Apple. Încă din 2012, clienții s-au plâns că aparatul își pierde semnalul în toiul conversației și că are probleme de recepție.