95.940 de doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech au sosit în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 25 ianuarie 2021. Peste 38.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore
Din lotul de vaccin ajuns marţi în România, cele mai multe doze de vaccin anti-COVID merg la Timişoara.
„Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:
– Centrul Regional de Distribuție București: 4.680 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570 doze”, a mai anunţat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, anunţă autorităţile române.
La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.
Citeşte şi: Ce trebuie să faci după ce te-ai vaccinat anti-COVID. Semnalele care ar trebui să te trimită direct la medic
„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, țara noastră primește cota corespunzătoare din tranșele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.
În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, se mai arată în comunicatul de presă al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Citeşte şi: Tulpina de coronavirus din Marea Britanie se extinde în România. Al patrulea caz a fost depistat la Suceava