Aproape 100 de grădinițe din București vor funcționa în perioada vacanței de vară. Cele mai multe se află în Sectorul 1

Aproximativ 100 de grădinițe din Capitală vor funcționa în perioada vacanței de vară! Este vorba de 96 de grădinițe din București. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
18 iun. 2024, 20:40
Aproape 100 de grădinițe din București vor funcționa în perioada vacanței de vară. Cele mai multe se află în Sectorul 1

Un număr de 96 de grădiniţe din Bucureşti vor funcţiona în timpul vacanţei de vară, potrivit unei centralizări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Te-ar putea interesa și Gradiniţa de Vară 2024. Când încep înscrierile şi ce acte sunt necesare

Astfel, în Sectorul 1 vor funcţiona cele mai multe grădiniţe – 29, în Sectorul 2 – 22, în Sectorul 3 – 21, Sectorul 4 – 4, Sectorul 5 – un număr de 8 grădiniţe, iar în Sectorul 6 – 12 grădiniţe.

Unele din cele 96 de grădiniţe vor funcţiona şi în iulie şi în august, iar altele doar în una dintre cele două luni, conform Ecopolitic.ro.

Opțiunile bucureștenilor pentru înscrierea celui mic la grădiniță

În lunile iulie și august, un număr de 12 grădinițe de stat vor fi deschise în Sectorul 6 al Capitalei, asigurând astfel oportunități pentru părinții cu copiii din zonă, care nu au posibilitatea de a sta cu ei acasă.

Astfel, programul este parte a unei inițiative elaborate de Consiliul Local Sector 6 și este susținut financiar de bugetul local, cu o alocare de aproximativ 7,2 milioane de lei.

Potrivit deciziei luate în ședința Consiliului Local din 24 mai, în iulie vor fi operaționale următoarele instituții de învățământ preșcolar: Grădinița Nr. 246 cu 300 de locuri disponibile, Grădinița Nr. 94 cu 340 de locuri, Grădinița Nr. 272 cu 200 de locuri, Grădinița Prichindel cu 320 de locuri, Grădinița Albina cu 200 de locuri, Grădinița Nr. 274 cu 320 de locuri, Grădinița Nr. 218 cu 280 de locuri (aceasta fiind și în rezervă), și Grădinița Hillary Clinton cu 180 de locuri (de asemenea, rezervă).

În luna august vor fi deschise Grădinița Nr. 246 cu 300 de locuri, Grădinița Nr. 217 cu 200 de locuri, Grădinița Nr. 41 cu 140 de locuri, Grădinița Nr. 111 cu 200 de locuri, Grădinița Nr. 274 cu 320 de locuri, Grădinița Albina cu 200 de locuri, și Grădinița Zâna Florilor cu 200 de locuri (aceasta din urmă fiind și în rezervă).

Înscrierile au fost posibile în perioada 3 iunie (de la ora 10:00) până la 6 iunie (la ora 10:00), prin intermediul portalului autorității locale (portal.primarie6.ro), la secțiunea „Grădinițe de vară 2024”.

Te-ar putea interesa și Încep înscrierile la grădiniță și creșă. Când se anunță listele celor admiși

Locurile vor fi ocupate în ordinea depunerii dosarelor, iar documentația necesară va include: adeverința eliberată de grădinița frecventată în anul școlar 2023-2024, certificatul de naștere al copilului, dosarul medical, cererea de înscriere semnată de ambii părinți, cărțile de identitate ale acestora, adeverința de salariat de la ambii părinți, precum și hotărârile judecătorești, definitive și irevocabile, care reglementează drepturile părinților și ale copilului, acolo unde este cazul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Răzbunarea parșivă a lui Meghan. Încearcă s-o imite pe Prințesa Diana
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Porturile din Marea Britanie cer despăgubiri de la guvern pentru investițiile post-Brexit în instalații de control la frontieră
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!