Copreşedintele USRPLUS a explicat ce sumă este alocată din PNRR pentru infrastructură, precizând că o sumă importantă va merge către Moldova, „o zonă care a fost pe nedrept neglijată zeci de ani de zile”.
„Planul Național de Redresare și Reziliență are prevăzute 7,6 miliarde euro alocate pentru proiecte de infrastructură – cea mai mare sumă dintre toate programele de redresare europene alocate unui astfel de sector. O parte foarte importantă din acești bani merg către Moldova, o zonă care a fost pe nedrept neglijată zeci de ani de zile. Banii vor merge către A7 (cel mai mare proiect de infrastructură din PNRR) și A8, proiecte esențiale pentru moldoveni”, a scris Dan Barna, pe Facebook.
Citeşte şi: Klaus Iohannis, la summitul UE: „Sperăm să nu vină următoarea criză”. Ce spune despre amânarea PNRR VIDEO
Vicepremierul a vizitat joi centura oraşului Bacău – parte din A7 – şi le-a spus bacăuanilor că una dintre dovezile că Guvernul va face autostrada este chiar centura Bacăului, care va fi dată în folosinţă în curând.
„Acest drum înseamnă 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă, cuprinde 7 poduri, 9 pasaje, un nod rutier şi are trei secţiuni: între DN2 Sud şi DN2 Nord (20,3 km) – aici este inclus tronsonul de autostradă şi a fost dată în trafic în decembrie anul trecut; secţiunea 2: între DN2 Nord şi DN15 (3,2 km) – aceasta este secţiunea în curs de deschidere şi secţiunea 3, între DN2 Sud şi DN11 (7,3 km), inaugurată în septembrie 2020”, a precizat Dan Barna.
De asemenea, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că Autostrada Moldovei este cel mai mare proiect propus pentru finanţare prin PNRR.
„Mă voi asigura că A7 continuă spre Suceava şi Siret şi că vom reuşi finalizarea proiectării şi atragerea finanţării europene prin Programul Operaţional Transport (2021-2027) pentru cele două tronsoane de nord”, a spus Drulă, conform Mediafax.
În urmă cu două zile, Marcel Ciolacu a răbufnit după ce PNRR nu a fost încă aprobat. Şeful PSD se întreabă retoric dacă nu era „fantastic” ca şi România să se afle printre cele zece ţări europene al cărui PNRR să fie aprobat de Comisia Europeană.