Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu declara săptămâna trecută că o parte dintre cei aproximativ 4.200 de profesori de religie titulari ar putea declanșa procese în cazul în care ar rămâne fără norme didactice. „Tot ce a putut face Ministerul Educației a fost să interogheze sistemul, solicitându-le colegilor să anunțe părinții că pot depune cereri pentru participarea copiilor lor la orele de religie până pe 6 martie”, spunea Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.
Oficialul a ținut să precizeze că decizia Curții Constituționale privind desfășurarea orelor de religie este obligatorie, iar ministerul trebuie să găsească soluții în acest sens. „S-a avansat ideea să poziționăm în orar orele de religie la începutul și la sfârșitul programului. Această soluție nu rezolvă integral problema, deoarece norma unui cadru didactic este suficient de mare să nu-și poată permite să facă decât prima sau ultima oră”, a arătat ministrul.
Potrivit acestuia, solicitările pentru ca elevii să urmeze ora de religie ar putea fi făcute de către părinți pentru un întreg ciclu de școlarizare, cu posibilitatea ca părintele să poată reveni asupra opțiunii.
Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor școlare să informeze părinții că, pentru participarea copiilor la ora de religie, trebuie depusă o cerere până la data de 6 martie. Cum arată cererea de înscriere la ora de religie. DESCARC-O de aici
Ministrul Educației a amintit că decizia CCR privind orele de religie devine obligatorie pe data 9 martie.
CITEŞTE ŞI: Patriarhia, CAMPANIE cu VEDETELE din România pentru ORA de RELIGIE – VIDEO
VEZI ŞI: CNA recomandă televiziunilor să difuzeze spoturile BOR, care promovează ORA DE RELIGIE