Aproape toate locurile de cazare de la munte şi de pe litoral, rezervate pentru vacanţa de Rusalii

Românii care beneficiază de câteva zile libere de Rusalii au ales să meargă în vacanţă în ţară, aproape toate locurile de cazare de pe litoral şi de la munte fiind ocupate, în timp ce alţii au optat pentru ciy-break-uri în marile oraşe europene, precum Atena, Roma, Barcelona, Veneţia, Amsterdam, Praga sau Madrid. Pe litoralul românesc preţurile pornesc de la circa 400 de lei pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun. Pentru o destinaţie externă, preţurile sunt uneori mai mici decât staţiunile româneşti, pachetul începe de la 160 euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun şi transport cu avionul.
Iulian Tudor
27 mai 2017, 05:42
Aproape toate locurile de cazare de la munte şi de pe litoral, rezervate pentru vacanţa de Rusalii

Avem două zone mai căutate: litoralul, care va fi foarte plin, pentru că cei care nu au reuşit să vină la mare pe 1 mai, vin acum, este o vacanţă mai lungă şi sunt şi mai multe hoteluri deschise, iar cealaltă zonă este cea montană şi rurală. Pensiunile şi hotelurile din zona Bran- Moeciu, Valea Prahovei sunt pline„, a declarat prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, pentru News.ro.

Sejurul mediu va fi de două nopţi, o parte din turişti pleacă încă de joi, dar cei mai mulţi vor sta de vineri până duminică seara.

Preţurile sunt foarte mici, pentru că Programul Litoralul pentru toţi este în desfăşurare. Iar bulgarii au intrat în perioada de sezon intermediar şi au preţuri mai mari„, a precizat oficialul FPTR.

Hotelierii spun, la rândul lor, că locuri libere la mare sau la munte nu se prea mai găsesc, acestea fiind rezervate încă de la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai.

Un sejur de trei nopţi la un hotel de patru stele din Sinaia costă 1.200 lei, pentru două persoane, cu mic dejun. La mare, pachetul pentru două nopţi de cazare este 499 lei şi 630 lei, pentru trei nopţi cu mic dejun, tot la patru stele. În Mamaia, de exemplu, pachetul pentru două nopţi de cazare, la trei stele, cu mic dejun şi cina festivă este 399 lei. La mare mai avem ceva locuri, la munte, nu„, a declarat Andreea Achiţei, reprezentant al Voila Hotels, un grup care administrează 11 hoteluri pe Valea Prahovei şi pe litoral.

Potrivit Paravion, cea mai mare agenţie de turism online, cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de Rusalii au fost Atena, Roma, Barcelona, Amsterdam, Praga, românii rezervând pachete de city break către acestea.

Costul mediu pentru un city-break rezervat pentru vacanţa de Rusalii este de 230 euro/persoană, acest pachet având incluse bilete de avion dus-întors şi loc în camera dublă la hotel de trei stele, cu mic dejun, pentru două nopţi.

Pentru un city break de trei nopţi, costul mediu este de 350 de euro/persoană, pentru aceeaşi servicii.

Destinaţii noi care au intrat în atenţia turiştilor sunt Lisabona şi Bruxelles, dar şi Atena, care a intrat relativ recent în căutările turiştilor, existând şi varianta litoralului bulgăresc pentru un weekend prelungit, potrivit Paravion. Cea mai scumpă vacanţă vândută de Rusalii de companie a fost un pachet pentru Barcelona, trei nopţi, bilete de avion şi cazare în camera dublă, cu mic dejun, la hotel de patru stele, la 900 euro/persoană.

Citeşte şi Ce destinaţii preferă românii în minivacanţa de Rusalii şi cât costă un sejur

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'