Aproape trei sferturi dintre investitorii străini apreciază politicile economice ale PSD

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a demonstrat, prin politicile sale, că poate crea un mediu economic stabil, atractiv și inovator în România. Conform unui studiu al companiei de consultanță EY, Aproape 70% dintre investitori văd țara noastră ca o destinație din ce în ce mai bună pentru investiții, în următorii ani.
Filip Stan
13 iul. 2024, 15:42
Aproape trei sferturi dintre investitorii străini apreciază politicile economice ale PSD
Aproape trei sferturi dintre investitorii străini apreciază politicile economice ale PSD

Aproape trei sferturi dintre investitorii străini apreciază politicile economice ale PSD. Condițiile fiscale favorabile, deschiderea către noile tehnologii și forța de muncă calificată sunt printre atuurile care plasează România în topul preferințelor investiționale ale companiilor străine.

Citește și: Curtea Consituțională dă undă verde legii PSD de plafonare a dobânzilor nesimțite de 800%. Inițiatorul legii, senatorul Daniel Zamfir: S-a sfârșit calvarul!

Investițiile masive în economie, menținerea unui sistem fiscal predictibil, adoptarea tehnologiei și dezvoltarea unei forțe de muncă calificate sunt elementele care au transformat țara noastră într-un magnet pentru investițiile străine, se arată în studiul Romania Attractiveness Survey 2024, recent publicat de compania de consultanță EY.

Cu un început promițător în 2024, România este pregătită să își consolideze poziția pe harta economică a Europei, continuând să atragă investitori și să genereze creștere economică durabilă.

Politicile PSD de creștere economică prin investiții țin optimismul la cote ridicate

Aproape 70% dintre investitorii intervievați în cadrul studiului EY sunt optimiști cu privire la viitorul economic al României, anticipând că țara va deveni o destinație din ce în ce mai bună pentru investiții în următorii trei ani.

În 2023, România a atras investiții străine semnificative, lider fiind sectorul software și servicii IT, urmat de sectorul produselor electronice și de transporturi și logistică. Investitorii și-au concentrat capitalul preponderent pe proiectele de producție, consolidând România ca un centru de producție și logistică competitiv.

Avantajele-cheie ale României includ accesul la piețe neexplorate, un sistem fiscal favorabil și oportunitățile oferite de tehnologiile emergente. Rețeaua solidă de startup-uri și instituții de cercetare a crescut în apreciere, iar calitatea forței de muncă a devenit un factor determinant pentru investiții.

Finanțările nerambursabile deblocate de PSD atrag noi proiecte de investiții străine directe

De asemenea, potrivit EY, disponibilitatea finanțărilor nerambursabile, esențială pentru 72% dintre investitori, face România atractivă prin programele de ajutor de stat și accesul la fonduri UE.

Guvernul Ciolacu s-a remarcat în acest domeniu, oferind o varietate de programe de ajutor de stat și acces la fonduri UE pentru susținerea proiectelor cu investiții mari de capital, cu o valoare estimativă de 2 miliarde de euro disponibile în următorii trei ani.

Spre deosebire de alte țări din Europa Centrală și de Est, România oferă investitorilor posibilitatea de a obține fonduri nerambursabile în numerar, în loc de combinații de finanțări rambursabile și nerambursabile sau doar stimulente fiscale.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Mediul fiscal stabil asigurat de PSD, condiție de bază pentru investițiile străine directe

Unul dintre pilonii principali ai succesului guvernului PSD a fost crearea unui mediu fiscal stabil și predictibil, ce oferă investitorilor încrederea necesară pentru a-și investi capitalul în România.

Cu o cotă de impozit pe venit de 10%, o taxă pe valoarea adăugată de 19% și o cotă de impozit pe profit de 16%, România se situează printre cele mai atractive țări din Uniunea Europeană pentru investitori.

Citește și: Creșterea veniturilor românilor de către PSD vine și cu reducerea dobânzilor la bănci. Află cum!

 

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
De ce-și ascund, de fapt, împăcarea Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Marcel Ciolacu Critică Fostul Ministru al Energiei pentru Lipsa Stocării în Planurile de Investiții în Regenerabile
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?