Primăria Pitești are prevăzut în bugetul local suma de 4 milioane de lei pentru „lucrări de apărare de mal (inclusiv de recuperare a terenurilor) Parc Lunca Argeșului”, investiția urmând să se finalizeze până în decembrie 2016.
Parcul Lunca Argeșului a fost afectat de inundațiile din primăvara anului 2014, când mai multe zone au fost acoperite de apă, iar malul râului a fost erodat și chiar s-a prăbușit pe unele porțiuni. Ulterior a fost interzis accesul pe unele alei din cauza riscului prezentat de terenul instabil.
Potrivit Agerpres, autorităților locale li s-a reproșat atunci că nu au luat măsuri de protecție, deși în avizul dat de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, înainte de începerea construcției, se menționa faptul că o parte a viitorului parc se află într-o zonă inundabilă. În plus, însăși denumirea parcului sugerează același lucru, o luncă fiind, prin definiție, „o porțiune inundabilă de teren situată de-a lungul unei ape curgătoare”.
Parcul Lunca Argeșului, inaugurat în anul 2013, a fost realizat în cadrul unui proiect de 9 milioane de euro, din care aproape jumătate fonduri nerambursabile, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor — poli urbani de creștere”.
Parcul, a cărui amenajare a durat un an și jumătate, are 15 kilometri de alei și 4 kilometri de piste pentru biciclete, terenuri de sport, fântâni arteziene și câteva sute de bănci.