„Un program de sprijin pentru accidentele vasculare cerebrale, program-pilot în cinci centre, din care face parte şi Mureşul… Bucureşti, dacă nu greşesc, Timişoara, Iaşi sunt incluse în acel program experimental pentru terapie de urgenţă la bolnavii care au un cheag de sânge în cap, deci care nu e hemoragie, e un cheag de sânge, administrând unele medicamente care pot să dizolve cheagul înainte să rămână omul paralizat pe viaţă. Acesta este un program experimental, cu care vom merge foarte atent şi dacă reuşim să implementăm programul corect, să ne extindem la alte centre în următorii doi ani. Deci aceasta este încă un program, care va intra din luna martie a acestui an. Mai este un program destinat traumei pentru toate implanturile şi dispozitivele medicale care reprezentau o problemă de cost pentru spitale şi care iarăşi va merge pe program-pilot aici, pe un număr de centre în acest an, care după asta se va extinde, cel mai probabil„, a declarat Raed Arafat.
Potrivit secretarului de stat, bugetul alocat în acest an pentru traumă, Terapie Intensivă şi accidentele vasculare cerebrale se ridică la circa 200-220 de milioane de lei, scrie agerpres.ro.
Raed Arafat crede că efectele acestor programe că se vor vedea începând cu acest an şi că „întotdeauna la primul an de implementare, înveţi din ea ce probleme au fost şi ce mai apare, ca să perfecţionăm pentru anul viitor”.
„Sunt fonduri alocate în buget, domnul ministru Nicolăescu a prevăzut fondurile necesare. (…) Sunt alocate pentru acest capitol, pentru a începe proiectul, este o sumă destul de semnificativă din punct de vedere al faptului că noi nu finanţăm din ea salarii, aceasta este o sumă care este destinată numai materialelor sanitare, medicamentelor şi tot, pentru un număr de spitale de urgenţă„, a mai susţinut Raed Arafat.