Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaționale corepunzătoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionarea unităţilor sanitare publice cu paturi.
Documentul conţine lista medicamentelor incluse în cadrul ghidurilor clinice, schemelor sau protocoalelor terapeutice cu disfuncţionalităţi în aprovizionare.
„Noi am început să identificăm aceste medicamente şi sunt pe lista de pe site. Medicamentele care nu există sau este riscul de a rămâne fără ele, pentru acestea se vor face licitaţii. Ele nu există pentru că fie sunt prea ieftine şi nu există interes comercial, fie nu se mai fabrică, fie că nu mai sunt aduse din diferite motive. Spitalele întârzie foarte mult să facă licitaţiile lor şi noi analizăm acum posibilitatea unei licitaţii naţionale, unei licitaţii care să fie făcută de UNIFARM, companie care aduce medicamente în ţară pentru nevoi speciale”, a explicat ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Ministerul Sănătăţii a identificat 100 de produse medicamentuoase cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionarea unităţilor sanitare publice.