Arbidol, medicament minune pentru COVID. Medicii au obţinut rezultate foarte bune în urma administrării acestui tratament şi nu au fost descoperite reacţii adverse îngrjiorătoare. Arbidol are substanța activă Umifenovir și este produs în Rusia și se găsete și în Republica Moldova.
Antiviralul dezvoltat în Rusia la sfârșitul anilor ’80. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a beneficiat de o donație de Arbidol din partea omului de afaceri Gigi Becali. De aceea, timp de două luni de zile, unitatea medicală a putut folosi Arbidol în terapia pacienților infectați cu noul coronavirus.
Acest lucru se întâmpla în primăvară. Stocul s-a epuizat și medicamentul a dispărut din tratamentul pacienților, deoarece Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană. Oamenii caută cu îndârjire acest medicament care le poate salva viața şi sunt dispuşi să apeleze la fel de fel de soluții pentru a cumpăra Arbidol din Republica Moldova sau Rusia unde se găsește la un preț modic, mai puțin de 20 lei cutia. În ultima perioadă, medicamentul pe care toți ar vrea să îl aibă în casă se găsește din ce în ce mai greu chiar și în Republica Moldova.
„Arbidol este un antiviral foarte bun în tratamentul pacienților Covid-19 cu forme ușoare sau medii. Noi l-am primit prin donație la începutul pandemiei și dozele ne-au ajuns pentru două luni de zile. Nu se administrează bolnavilor cu forme severe. La început internam și pacienții cu forme ușiare sau medii. Este clar că pacienții aveau nevoie de un antiviral și nu aveam nimic. Remdesivir și Favipiravir sunt medicamente care se dau pacienților cu forme severe. Arbidol este un medicament antiviral eficient și accesibil la preț.
Am avut rezultate foarte bune cu Arbidol și foarte important este că nu are efecte secundare importante. Este un antiviral accesibil pentru toată lumea. Arbidol este folosit în spitalele rusești pentru infecțiile gripale. Se folosește și în tratamentul copiilor, dar, în general, copiii nu dezvoltă forme clinice evidente de Covid-19. Ei sunt depistați întâmplător pozitivi la SARS-CoV-2”, a declarat medicul infecționist Mihnea Hurmuzache, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pentru bzi.ro.
Citeşte şi: Vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului