Blaga a mai spus că nu a discutat cu Alin Trăşculescu, dar a precizat că începând de luni încetează susţinerea politică pentru acest deputat.
Vasile Blaga a mai spus că, spre deosebire de PDL, nu există niciun caz în care USL „să fi lăsat justiţia să lucreze dacă un parlamentar al USL sau un demnitar USL era vizat de justiţie”.
„Rând pe rând, USL a pus piedică justiţiei sau a refuzat să pună în practică deciziile justiţiei. Războiul USL cu justiţia şi tratamentul special pentru demnitarii USL a început cu Gabriel Bivolaru, pentru care premierul şi preşedintele PSD de la acea dată, Adrian Năstase, s-a dus să asedieze Parchetul general”, a precizat Blaga, informează Mediafax.
Citeşte şi PDL îi RETRAGE sprijinul lui Alin Trăşculescu. Deputatul, dat jos de la şefia filialei Vrancea
El a arătat că majoritatea PSD-PNL a tergiversat ani de zile ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase.
Blaga a arătat că liderii PSD, în frunte cu Victor Ponta, au mers la Piteşti pentru a-l apăra pe Constantin Nicolescu şi a mai arătat că majoritatea USL din Parlament a refuzat în urmă cu două săptămâni să pună în practică o decizie definitivă a Înaltei Curţi în cazul senatorului Mircea Diaconu, declarat incompatibil.
„Nu există niciun caz în istoria PSD în care PSD s-a supus legii. Noi vom face tot ce trebuie pentru ca legea şi justiţia să se aplice”, a arătat Blaga.
În opinia acestuia, cei care au încălcat legea trebuie să plătească „cu atât mai mult dacă sunt demnitari sau parlamentari”. Blaga a apreciat că românii au de ales pe 9 decembrie între ARD – „o alianţă care crede în justiţie” – şi USL – „o alianţă care minte şi blochează justiţia”.
Întrebat despre Comisia de etică a ARD, care a analizat candidaturile pentru alegerile din 9 decembrie, Vasile Blaga a apreciat că această comisie „nu avea de unde să ştie ce se va întâmpla, ce va face Trăşculescu peste două săptămâni”.
Citeşte şi MITĂ ÎN TRANŞE. Vezi câţi bani a primit deputatul Alin Trăşculescu