Consumul regulat de ardei iute poate reduce durerea, poate imbunatati sanatatea cardiovasculara, poate imbunatati digestia. De asemenea, gratie proprietatilor sale, ardeiul iute intareste imunitatea, previne aparitia cancerului la prostate si ajuta in procesul de slabire. Mai mult, ardeiul iute scade tensiunea arteriala, previne aparitia diabetului de tip 2 si a ulcerului la stomac.
Daca nu poti consuma ardei iute crud, poti incerca si varianta murata.
Iata cateva retete de ardei iute murat pe care le poti prepara.
Mod de preparare
Dupa ce-i cumperi, lasa ardeii o zi sau doua, pentru a se inmuia putin. Astfel, nu se vor rupe cand ii asezi in borcan. Se spala si se azasa in borcat cat mai inghesuiti. Se amesteca apa, otetul, sarea si zaharul (optional) si se da la fiert intr-o oala. Cand amestecul a dat in clocot se opreste si se lasa sa se raceasca. Apoi se rastoarna peste ardeii din borcane.
Aceeasi reteta se poate prepara folosindu-se doar otet, fara adaos de apa.
Pofta buna!
Incearca si dulceata de ardei iute!
Ardei iute murat in saramura
Mod de preparare
Se prepara o saramura in proportie de 1:1, la fiecare litru de apa, o lingura de sare si se pune la foc pana cand se dizolva sarea. Apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp, se sterilizeaza borcanele la cuptor, timp de 10 minute (la 200 grade). Se pun la fundul borcanelor frunze de telina, fasii de hrean. Apoi se „inghesuie” ardeii. Peste ardei se toarna saramura, se sigileaza si se duc in camara.
Pofta buna!
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.