Merită să începem prin a spune că, această micuţă, dar puternică legumă poate opri un atac de cord în 30 de secunde. Pe de altă parte, ardeiul iute distruge celulele canceroase din plămâni, pancreas şi prostată.
Eficient în hipertensiunea arterială
Ardeiul iute s-a dovedit a avea rezultate extraordinare în hipertensiunea arterială. Acesta curăţă arterele şi scade valorile colesterolului rău.
Cei care mănâncă ardei iute au risc scăzut să sufere un atac de cord sau un accident vascular ori de embolie pulmonară. Aşa că, ar fi bine ca ardeiul iute să nu lipsească din alimentaţia ta.
Topeşte kilogramele
Nutriţioniştii recomandă consumul de ardei iute în regimurile de slăbire. Ardeiul iute conţine capsaicina, o substanţă despre care s-a dovedit că accelerează cu peste 40% arderile din organism.
Prin acest conţinut ridicat de capsaicina, ardeiul iute rosu ajută la arderea grăsimilor din corp, reglează pofta de mâncare şi accelerează metabolismul. Şi nu doar că te scapă de grăsime, dar previne şi depunerile ulterioare de ţesut adipos excedentar.
Îmbunătăţeşte respiraţia
Dacă suferiţi de astm, bronşite cronice, sinuzite sau congestii provocate de răceală sau gripă este indicat să consumaţi ardei iute. Acesta acţionează ca un expectorant şi vă va ajuta să vă îmbunătăţiţi respiraţia.
Previne căderea părului
Pe de altă parte, ardeiul iute este recunoscut pentru faptul că previne căderea părului. În acest sens, trebuie să se fricţioneaze pielea capului cu tinctură de ardei iute (se adaugă o linguriţă de tinctură – o poți procura din magazinele naturiste – la 100 ml de apă) de două ori pe săptămână.
Află care sunt beneficii consumului de ardei iute pe clicksanatate.ro