Arhivele presei: Ziua în care Botezatu a fost trimis la închisoare pentru bancrută frauduloasă

Cătălin Botezatu a avut o viaţă destul de tumultoasă până acum. Pe lângă viaţa sa mondenă, creatorul de modă a fost şi încarcerat în 1996, în Italia, după ce, în România fusese acuzat de bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă şi la înşelăciune. Patru ani mai târziu, creatorul de modă a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la trei ani de închisoare.
Romania TV
08 oct. 2012, 07:09
Arhivele presei: Ziua în care Botezatu a fost trimis la închisoare pentru bancrută frauduloasă

Citiţi aici ce s-a întâmplat cu tatăl designerului, Constantin Botezatu, precum şi cu femeia alături de care trăia acesta, ambii, condamnaţi de judecătorii Tribunalului Bucureşti în acelaşi dosar, în 2000.

impactnews.ro vă prezintă fragmente din presa anului 2000, bucăţi din istorie care nu au apucat să devină „nemuritoare” pe internet.

Evenimenul Zilei publica pe 22 iulie 2000 un articol în care era prezentată decizia Tribunalului Bucureşti cu privire la dosarul în care era implicat Botezatu. Judecătorii Tribunalului Bucureşti îl condamnaseră la trei ani de închisoare.

În cazul SANCA, instanţa a decis: Botezatu, trei ani de închisoare

„Tribunalul Bucureşti a hotărât ieri întemniţarea imediată a lui Cătălin Botezatu şi a altor cîţiva membri ai lotului S.AN.C.A. în urma condamnării acestora la pedepse cuprinse între 3 şi 6 ani de închisoare.

Potrivit deciziei judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, Cătălin Botezatu a primit 3 ani de închisoare pentru folosirea creditelor şi bunurilor societăţii „Alcrev Impex” SRL în interes propriu.

Prietenul său Alexandru Răducanu a fost condamnat la 6 ani închisoare pentru înşelăciune. În acelaşi dosar, Tribunalul Bucureşti i-a mai condamnat şi pe Mirela Fako, fostă directoare la Bancorex, la 10 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pe Constantin Botezatu, tatăl lui Cătălin, la 2 ani închisoare pentru înşelăciune şi pe Decebal Ulea, fost jurist al S.AN.C.A. la 2 ani închisoare pentru folosirea creditelor şi bunurilor în interes propriu. Pedepsele ultimilor doi au fost graţiate.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat în schimb, pe Mihai Ştreangă şi pe Marin Jenică, care fuseseră acuzaţi de folosirea creditelor şi bunurilor societăţii. La rîndul său şi Grigore Maimuţ, implicat în mai muite afaceri legate de Bancorex, a fost achitat în afacerea S.AN.C.A.

Totodată instanţa i-a obligat pe cei opt acuzaţi la plata în solidar cu societatea „Alcrev Imprex” SRL, a 19.219.000.000 de lei, sumă care reprezintă credite şi dobînzi neachitate, urmînd ca plata să fie făcută către AVAB.

În acelaşi timp, Răducanu mai este obligat la plata a 11.975.671.000 lei, reprezentînd credite şi dobînzi către Bankcoop. Cătălin Botezatu şi Alexandru Răducanu sînt obligaţi, de asemenea, la plata a 13.964.750.000 iei către Bankcoop. Instanţa mai dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu asupra fermei Malu din Ialomiţa şi asupra sediului societăţii „Alcrev”, din strada Mihai Erninescu din Bucureşti.

Sentinţa Tribunalul Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, în zece zile de la pronunţare”

Citeşte aici ce s-a întâmplat până la urmă cu condamnarea lui Cătălin Botezatu precum şi detaliile dosarului de fraudă şi înşelăciune

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'