Armata cibernetică a Phenianului poate distruge lumea GALERIE FOTO VIDEO

Un dezertor nord-coreean dezvăluie şi avertizează totodată că armata cibernetică a liderului de la Phenian, Kim Jong-Un ar putea distruge oraşe întregi şi ucide milioane de oameni.
Sânziana Stancu
15 aug. 2015, 10:58
Armata cibernetică a Phenianului poate distruge lumea GALERIE FOTO VIDEO

Armata cibernetică masivă a Coreeei de Nord ar putea lansa în orice moment „atacuri cibernetice care ar avea un impact asemănător cu cel al unui atac militar, ucigând oameni şi distrugând oraşe”, a declarat un dezertor nord-coreean din Coreea de Sud, potrivit BBS.

Profesorul Kim Heung-Kwang, care a destăinuit aceste informaţii a fugit în Coreea de Sud şi se află într-un loc din afara capitalei sud-coreene, Seul, a precizat aceeaşi sursă. El a mai dezvăluit că liderul de la Pheniann, Kim Jong-Un, ar fi alocat un buget între 10% şi 20% din cel al armatei nord-coreene pentru faimosa lui armată cibernetică, cunoscută ca „Biroul 121”. Aceasta este o divizie care lucrează într-un loc strict secret.

„Armata cibernetică” a Coreei de Nord a fost creată şi operează încă de la sfârşitul anilor 1990. Experţi în securitatea cibernetică susţin că acest grup de informaticieni ar lucra în China, la subsolul unui restaurant vestit pentru minunatele preparate coreene.

Martyn Williams, un jurnalist care a urmărit dezvoltarea tehnologică a Phenianului, afirmă că armata cibernetică a Phenianului care ar putea distruge lumea este o ipoteză, departe de a se concretiza. „Cred că este important să subliniez faptul că această posibilitate este doar teoretică şi ar fi posibilă şi din partea unor hackeri care nu sunt neapărat de origine nord-coreeană. Dar este exclus ca hackerii să  încerce aşa ceva care ar putea pune vieţi în pericol”, a mai spus Williams.

Kim ar fi solicitat ICANN (Corporaţia de Internet pentru Alocare de nNume şi Numere) care se ocupă de domenii, inclusiv de distribuirea .com .net, să închidă domeniu .kp Coreea de Nord. Cu toate acestea, ICANN a precizat că nu are autoritatea de a face acest lucru, potrivit lui Duncan Burns, şeful Comunicaţiilor. „Rolul principal al ICANN este coordonarea identificatorilor unici ai  internetului pentru a asigura stabilitatea, securitatea și flexibilitatea internetului. „Ne bazăm pe aplicarea legii și pe agențiile de reglementare guvernamentale, pentru a raporta poliţiei eventuale activităţi ilegale”, a mai spus Burns.

 

Coreea de Nord a fost implicată într-o serie de activităţi de piraterie pe Internet în întreaga lume, inclusiv în 2013, când au atacat posturi de televiziune sud-coreene, în încercarea de a crea confuzie în întreaga ţară. Phenianul a fost arătat cu degetul pentru atacul masiv al companiei Sony, ca replică la producţia cinematografică „The Interview”, ce s-a vrut a fio abordare comică a ipotezei în care Kim Jong-Un ar fi fost asasinat.
După acest scandal, evident, Coreea de Nord a negat implicarea sa în atacul cibernetic asupra companiei Sony, dar s-a dat de gol când a spus că a fost unul „meritat”.
 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Iadul prin care trece acest curier din Bangladesh, care livrează mâncare pe 40 de grade în București 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'