Tribunalul a luat această decizie, de plată a taxei de timbru în valoare de aproape 400.000 euro, pentru că CSA are, pe lângă banii de la buget, alte surse de finanțare, precum sponsorizări, publicitate, transferuri sau cazarea în bazele sportive.
Florin Talpan, juristul CSA, este de părere că decizia Tribunalului Bucureşti nu este normală, însă plata va fi făcută. „Hotărârea este neîntemeiată. Eu am prezentat în fața Instanței că CSA Steaua e scutită de plata taxei de timbru în conformitate cu articolul 30 din OUG 80/2013. Potrivit acestui text de lege, acțiunile formulate de instituțiile publice, care au ca obiect venituri publice, sunt scutite de plata taxei de timbru. Sumele încasate de CSA Steaua ca pretenții civile sunt vărsate la bugetul de stat.
Fiți convinși că nu cedăm. Procesul va merge mai departe și nu vom da inapoi. Acest prejudiciu trebuie recuperat întrucât a fost stabilit de evaluatorul autorizat și reprezintă utilizarea ilegală și frauduloasă.
Când va veni comunicarea, vom dispune măsurile legale care se impun. Mai multe nu pot spune„, a declarat Talpan, pentru ziare.com.
Guvernul României a anunțat, în urmă cu aproape două luni că marca va fi scoasă la licitație, prețul de pornire (3,69 milioane de euro) fiind stabilit sub forma unei taxe anuale. Acest lucru nu s-a petrecut, pentru că Armata e nevoită şi în acest caz să plătească taxa de timbru cu valoarea menţionată mai sus.