Armata română face antrenamente cu rachete şi armamentul de infanterie. MApN a dat publicităţii imagini de şa instrucţia rachetiştilor navali din Dobrogea.
„Implicaţi în pregătirea trecerii pe noile sisteme de instalații mobile de lansare rachete antinavă, care vor intra în dotarea Forţelor Navale Române în anul 2024, rachetiştii navali din cadrul Divizionului 508 Rachete de Coastă se instruiesc zilnic pe detaşamentele mobile de lansare.
Citeşte şi: Vasile Dîncu anunţă aderarea României la un important program NATO
În această săptămână, rachetiştii au executat un antrenament în teren, într-un raion la sud de Mangalia. Au fost deplasate în teren detaşamente mobile de lansare, autospeciale de asigurare logistică și cu aparatură de verificare şi de control al rachetei, precum şi mijloace de luptă CBRN. Conştienţi de faptul că de munca fiecăruia dintre ei va depinde succesul misiunilor de foc, militarii implicaţi au dat dovadă de profesionalism în abordarea fiecărui aspect din procesul de pregătire”, a transmis MApN.
Citeşte şi: Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: Nu există pericolul ca România să fie implicată militar în Ucraina
Oficialii din MApN au precizat că „activitatea de instruire a contribuit la dezvoltarea deprinderilor comandanților şi a echipajelor care deservesc tehnica auto și instalațiile mobile de lansare rachete pentru conducerea și executarea marșului, pentru identificarea și ocuparea pozițiilor de lansare, pe timp de zi, în raioane neamenajate, precum și pentru executarea misiunilor specifice”.
De asemenea, MApN anunţă şedințe de tragere în poligonul Felnac.
„În această perioadă, structurile Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, alături de militarii rezerviști voluntari, au executat ședințe individuale de tragere cu armamentul de infanterie, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în poligonul de tragere Felnac”, a transmis MApN.
„Structurile angrenate au cuprins și subunități de cercetare, care au executat ședințe de tragere specifice, organizate în raport cu cerințele caracteristice misiunilor desfășurate. Ședințele de tragere executate, factor reprezentativ mediului militar, au avut ca obiectiv atât dezvoltarea și perfecționarea deprinderilor de luptător, cât și antrenarea militarilor în vederea îndeplinirii cu succes a misiunilor încredințate. Prin intermediul acestor ședințe, structurile și-au îndeplinit cu succes obiectivele stabilite, iar în urma aplicării cunoștințelor dobândite de-a lungul timpului, au obținut calificative foarte bune”, a mai transmis MApN.