Armata Română face recrutări masive! MApN caută 2.000 de soldați sub 55 de ani care sunt gata să își apere țara

Armata Română a început pe data de 28 iulie o amplă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru bărbații cu vârste sub 55 de ani. MApN caută 2.000 de soldați pentru a ocupa posturile vacante din mai multe unități militare din țară.
Alina Costache
29 iul. 2023, 22:43
Armata Română face recrutări masive! MApN caută 2.000 de soldați sub 55 de ani care sunt gata să își apere țara
Armata Română face recrutări masive!

Armata Română face recrutări masive! Având în vedere contextul geopolitic actual, scopul acestei campanii este aceea de a asigura un sistem național de apărare puternic și pregătit pentru orice situație de criză.

Citește și Armata română face antrenamente cu rachete şi armamentul de infanterie

Armata Română face recrutări masive!

Reprezentanții MApN spun că unul dintre avantajele rezerviștilor militari este acela că au posibilitatea de a-și continua cariera în viața civilă. Astfel, rezerviștii voluntari pot beneficia de un cuantum al remunerației de 30% din solda de funcție, atunci când nu participă la instruire sau misiuni militare.

Totodată, aceștia au subliniat că remunerația rezerviștilor voluntari poate fi suplimentată cu solda gradului deținut.

De asemenea, autoritățile spun că obligația restituirii cheltuielilor de recrutare și selecție a fost eliminată în cazul nesemnării sau nefinalizării contractului, iar rezerviștii voluntari nu mai au restricții privind plecarea în străinătate.

Mai mult, probele de selecție pentru repartizarea în funcții, în cazul rezerviștilor voluntari proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați a fost eliminată. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor angajatorilor și a celor care doresc să își valorifice experiența și pregătirea militară în sectoarele civile.

Anul acesta, prin ordinul șefului Statului Major al Apărării Naționale, procesul de formare și dezvoltare profesională al rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit. Mai exact, durata pregătirii inițiale a fost stabilită la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu o atenție deosebită acordată aspectelor practice și aplicative ale instruirii.

Foarte important de precizat este faptul că MApN a adaptat modulele anuale de instruire pentru a forma și dezvolta deprinderile necesare îndeplinirii atribuțiilor funcționale ale rezerviștilor voluntari.

Armata Română se luptă cu o criză uriașă de șoferi

Armata Română se luptă cu o criză uriașă de șoferi. Din cauza salariilor mici, posturile nu sunt deloc atractive.

Generalul (r.) Cătălin Tomescu, fostul șef al Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu, spune că situația este foarte dificilă pentru că salariile sunt mici, de la 600-700 de euro pe lună. Acesta susține că situația este asemănătoare și în domeniul cyber.

„Știți care e una din specializările din Armata României unde nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul? Șoferul soldat cu salarii de 3.000 de lei. Nu dau nume pentru că nu e elegant, dar sunt oameni care au plecat, s-au dus la diferite companii care le oferă pe loc 5.000 de lei lunar în mână. Și atunci ce ai mai intra într-un sistem în care oricum au numeroase restricții și program de Armată și să nu mergi să conduci o basculantă pe un salariu aproape dublu? Salariile au rămas pe loc iar societatea evoluează. Vă și la inginerii de IT pe care îi pregătește Academia Tehnică. După 2-3 ani vin „balaurii” (n.r. – marile companii) și întreabă ce salariu primești la Armată? 3.800 de lei lunar! Acesta e un salariu de IT-ist care luptă în cyber defence. Evident că primesc salarii de 2.000 de euro în privat. Pleci imediat, nici nu mai negociezi”, a explicat generalul (r.) Tomescu la Antena 3.

Anul trecut, în toamnă, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că e în căutarea a sute de șoferi profesioniști pentru camioanele și transportoarele blindate deținute de Armata Română.

Citește și Cascadorii râsului în Armata Română (MApN): o blindată NATO a fost scăpată pe fundul Dunării

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!