Oamenii de ştiinţă au găsit în Gademotta, Etiopia, cele mai vechi arme de vânătoare folosite vreodată oameni. Armele sunt nişte sulite cu vârful din piatră, a căror vechime este de 280.000 de ani, potrivit dailmail.co.uk. Această descoperire a ridicat două ipoteze: ori specia Homo sapiens este mult mai veche decât se credea până acum, ori o altă specie, care a trăit înainte de Homo sapiens, a creat aceste arme de vânătoare.
Suliţele sunt făcute din obsidian, o rocă vulcanică ce se formează prin răcirea rapidă a lavei ieşite la suprafaţă şi care este foarte dură şi rezistentă. „Această descoperire este foarte importantă, pentru că ne oferă informaţii preţioase despre complexitatea tehnicilor cu ajutorul cărora se construiau armele de vanatoare înainte de Homo sapiens”, a declarat o cercetătoare.
Unii oameni de ştiinţă consideră că strămoşul direct al Homo sapiens, în Africa, şi al Neanderthal-ienilor, în Europa şi Asia, este Homo heidelbergensis, cunoscut şi sub denumirea de Heidelberg Man. Despre Heidelberg Man se spune că era un excelent creator de unelte şi un măcelar dibace. De aceea, suliţele cu vârf de piatră, descoperite în Etiopia, sunt o dovadă a iscusinţei acestei specii.