Pe tarabele din piața Tomis III din Constanța, un astfel de mărțișor a putut fi cumpărat cu 5 lei, scrie reporterntv.ro.
Citeşte şi Sfaturi de la ucenicul lui ARSENIE BOCA, Părintele David. Cum trebuie să te rogi PENTRU SPOR LA BANI
Obiectele care poartă imaginea părintelui Arsenie Boca au adus, numai anul trecut, un profit de câteva milioane de euro. Reprezentanții mănăstirii Prislop au evitat să vorbească despre sumele de bani încasate de pe urma comercializării imaginii sfântului Ardealului.
O estimare realizată a arătat că numai din pelerinajele organizate de firme de turism și din încasările hotelurilor din zona Prislop fenomenul Arsenie Boca produce cel puțin 15 milioane de euro pe an.
Marketing sau nu, se estimează că în 2014, pe la mormântul lui Arsenie Boca au trecut peste 800.000 de români. Ca termen de comparație, mănăstirea Prislop depășește așadar într-un an jumătate din numărul turiștilor de pe litoralul românesc.
Cine a fost părintele Arsenie Boca?
Arsenie Boca (născut pe 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara – decedat pe 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.
Citeşte şi Un ateu la mormantul lui Arsenie Boca! Minunea care l-a marcat pe viaţă: „Hai să te închini şi tu!”
A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București), potrivit Wikipedia.
Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.