Expoziţia unică va prezenta publicului doar lucrări de artă create în ultimii ani, care ilustrează teme ale realităţii curente, precum familia, munca la corporaţie, schimbările climatice sau fake news, dar şi teme universale precum iubirea sau destinul, în viziunea artiştilor secolului XXI.
Art Safari – ediţia 2019 va avea loc la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.
Cronologic, curentul Supercontemporan începe din anul 2000, iar arta Supercontemporană din ţara noastră a urmat în mod organic temele abordate de noile generaţii ale artei contemporane de pretutindeni. În mod particular, în România, s-au remarcat expresii vizuale care au avut ca punct de pornire arta stradală, textele grafice şi ilustraţia. Astfel, oraşul, citadela, sunt teme recurente în lucrările artiştilor supercontemporani, dar şi tehnologia şi ecologia, teme care se vor regăsi şi în Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, susţinut de George, primul banking inteligent din România.
„Arta Supercontemporană este arta vie, arta timpului tău, care se întâmplă acum şi aici! Şi suntem bucuroşi că se va întâmpla, în premieră, la Art Safari 2019, eveniment susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Expo Arte. Expunem curentul Supercontemporan în cadrul celei de-a 6-a ediţii Art Safari, aducând în acelaşi loc, pentru toţi cei care iubesc arta, timp de 10 zile, arta secolului XXI. Arta de azi, alături de arta de patrimoniu, în acelaşi loc, într-un muzeu temporar, care îşi deschide anul acesta porţile pe 27 septembrie”, a declarat Ioana Ciocan, director general al Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari.
Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău” este curatoriat de Mihai Zgondoiu (37 de ani), artist, curator şi galerist, doctor în domeniul artelor vizuale. Din 2014, este lector asociat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, iar din 2018, şi la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara.
„În Pavilionul Supercontemporan vor expune artişti actuali, care au un vibe fresh, artişti ai unei noi generaţii, ce va scrie istorie atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional. Arta lor va aduce viitorul în prezent, iar lucrările ce le poartă semnătura, cu preţuri accesibile astăzi, între 500-1000 de euro, reprezintă o investiţie garantată pe termen lung. Mă bucur că Art Safari le oferă artiştilor Supercontemporani o platformă vizibilă, prin care pot să ajungă la public”, a declarat Mihai Zgondoiu, curatorul expoziţiei „Young Blood. Arta timpului tău”.
Biletele early-bird pentru Art Safari 2019, cu o reducere de 50% (25 lei pentru un bilet de o zi şi 45 lei pentru abonamente), pot fi achiziţionate până pe 15 august pe www.artsafari.ro.
Organizatorii estimează că 50.000 de vizitatori vor fi prezenţi la această ediţie şi 4.000 de copii sunt aşteptaţi să ia parte la atelierele Art Safari Kids.
Pavilionul de Artă Bucureşti – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept şi amploare din România. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeştrilor artei româneşti, Pavilionul Central, curatoriat de un expert internaţional, Pavilionul Supercontemporan, cu lucrări ale mişcării artistice urbane, programul educaţional – Art Safari Kids & Art Talks şi Programul Internaţional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă Bucureşti. Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediţii. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.