Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City: Proiectul Băneasa a produs un impact de peste 3 miliarde euro economiei

Toate entitățile juridice Baneasa din cadrul proiectului, si repet, proiectul rezidențial, proiectul de birouri, proiectul centru comercial, toate însumate au avut o contribuție de peste 460 de milioane de euro.
Filip Stan
17 feb. 2023, 13:06
Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City: Proiectul Băneasa a produs un impact de peste 3 miliarde euro economiei

Peste 3 miliarde de euro este impactul pozitiv al proiectului Băneasa asupra economiei românești, din 2005 până în 2022, anunţă Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City și a fost făcută la Gândul Exclusiv.

Impactul direct, adică taxele și impozitele plătite de entitățile Băneasa, a fost de peste 464 milioane euro, în vreme ce impactul indirect, retaileri și ceilalti operatori din zona comerciala Baneasa, a fost în cuantum de peste 1,3 miliarde euro, conform datelor studiului.
Totodată, impactul indus, care redă efectul de multiplicare indus fiecărui sector în parte, calculat doar ca impact social, a fost de peste 1,6 miliarde euro.

Studiu KPMG: Băneasa Developments a plătit taxe și impozite în valoare de 1,5 miliarde de euro către buget
“Cu alte cuvinte, sumele mai devreme descrise neincluzându-se una pe alta, efectul total al impactului Băneasa în economie a fost un efect pozitiv mai mare de trei miliarde de euro pe parcursul perioadei analizate”, a precizat Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City.
Din declarațiile sale a mai rezultat că în cei 17 ani de existență, proiectul Băneasa a susținut prin efectul indus, peste două milioane de salarii lunare. Doar retailerii prezenți în cadrul Băneasa Shopping City și galeria comercială au generat peste 59.000 de locuri de muncă, echivalentul a 444.000 salarii lunare, potrivit gandul.ro.

Proiectul Băneasa, care include centrul comercial, proiectul rezidențial și proiectul de birouri, a cumulat investiții de peste 250 de milioane de euro. La această valoare se adaugă alte 650 milioane euro, investiții si cheltuieli ale operatorilor în dezvoltarea și operarea afacerilor.
Conform datelor prezentate de Arthur Popa, CEO Băneasa Shopping City, doar anul trecut entitatea juridică Băneasa Developments a contribuit la bugetul de stat cu peste 15 milioane de euro, în vreme ce, din 2005 până în 2022, contribuția a fost de peste 160 de milioane de euro.
Toate entitățile juridice Baneasa din cadrul proiectului, si repet, proiectul rezidențial, proiectul de birouri, proiectul centru comercial, toate însumate au avut o contribuție de peste 460 de milioane de euro.

#2022, performanțe peste anul de referință 2019
Din datele pe care acesta le-a prezentat la Gândul Exclusiv, 2022 a fost peste anul 2019, considerat de referință pentru Băneasa Shoppping City.“Cifra de afaceri a celor prezenți la noi în proiect a depășit 330 milioane euro, cu 19% mai mult față de 2021 și cu 17% mai mult față de 2019. În ceea ce privește cifra de afaceri Băneasa Developments, aceasta a fost cu 17% mai mare față de 2021, iar creșterea de trafic a fost cu 15% peste cea înregistrată în 2021”, a mai spus CEO-ul Băneasa Shopping City.

Citeşte şi:

Noi dezvăluiri bombă în dosarul Băneasa! Cum au “inventat” procurorii un prejudiciu într-o evaluare bazată pe anunţurile imobiliare din ziarul Bursa! Raportul KPMG care spulberă “experţii” DNA. În realitate terenul agricol USAMV a fost chiar şi de 10 ori mai scump decât preţurile de vânzare din zonă!

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Tunelul feroviar din România care va lega două orașe turistice. Va avea 10 kilometri și va fi cel mai spectaculos din țară
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
Cât e SALARIUL LA SRI, în 2024. Mulți tineri visează să se poată angaja aici
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Două incendii de pădure în zone montane din Gorj, greu accesibile
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...